La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc etapa cu numărul 4 din Formula 1. Înaintea Marelui Premiu al Regiunii Emilia-Romagna, Charles Leclerc, pilotul celor de la Ferrari și liderul din clasamentul piloților, a vorbit despre rivalitatea începută cu Max Verstappen încă din perioada junioratului.
Cei doi se cunosc de ani de zile, încă de pe vremea în care cei doi se întreceau în competițiile de karting, iar monegascul a recunoscut că la un moment dat, din cauza faptului că își împărțeau victoriile, cei doi au ajuns să se urască:
"Va fi o luptă foarte strânsă, mereu a fost strânsă. La karting, câștigam eu sau el, așa că am ajuns să ne urâm la un moment dat, deoarece nu se termina foarte bine. Care sunt părțile noastre mai bune sau mai puțin bune, chiar nu știu. Avem două stiluri diferite de pilotaj. În unele zile câștigă unul, în alte zile câștigă celălalt", a declarat Leclerc despre rivalitatea cu Max Verstappen, potrivit Eurosport UK.
GP Emilia-Romagna
Verstappen l-a depășit cu un tur pe Hamilton în Italia! Ce a declarat despre această diferență
25/04/2022 LA 09:59
Citește și:

Charles Leclerc, nerăbdător să participe pe circuitul de la Imola

În acest weekend, Charles Leclerc are șansa de a deveni primul pilot Ferrari de la Michael Schumacher în 2006 care se impune pe circuitul de la Imola. De asemenea, Charles Leclerc ajunge la Imola din postura de lider în clasamentul piloților, ultimul pilot Ferrari care s-a aflat în această poziție fiind tot legendarul pilot german, în 2004.
Charles Leclerc a avut parte de un început de sezon excelent. El s-a impus în Bahrain și Australia, iar în Arabia Saudită a încheiat pe locul al doilea. El vrea să continue forma foarte bună din acest început de sezon și așteaptă cu nerăbdare cursa de la Imola.
"Sunt foarte încântat. După primele trei curse, totul a mers foarte bine pentru noi și se pare că avem o mașină puternică anul acest. Știu că în trecut am avut parte de o susținere mare aici, așa că să fiu în această poziție este un lucru special.
Dar cel mai important în acest weekend este să nu încercăm să exagerăm, ceea ce este ușor de făcut atunci când există entuziasm și când lucrurile merg bine. Așa că trebuie să stăm concentrați pe munca noastră și să nu încercăm să facem prea mult și să sperăm că va fi un weekend pozitiv", a mai spus Charles Leclerc.

Formula 1 | Prezentarea Marelui Premiu din Emilia Romagna

În acest weekend revin și cursele de sprint în Formula 1, ceea ce înseamnă că sesiunile de calificare vor avea loc vineri după-amiază. Ziua de sâmbătă este rezervată celei de-a doua sesiuni de antrenament și cursei de sprint, în timp ce cursa tradițională va avea loc duminică.
Spre deosebire de 2021, cursele din acest sezon vor răsplăti mai mult piloții. Câștigătorul cursei de sprint va primi 8 puncte, spre deosebire de 3, cum se întâmpla în sezonul trecut, punctele urmând să fie acordate descrescător până la locul 8.
La fel ca anul trecut, ordinea în care piloții termină cursa de sprint va reprezenta și ordinea în care aceștia vor pleca din grilă în cursa de duminică, calificările de vineri urmând să stabilească ordinea în care piloții vor pleca în cursa de sâmbătă.
GP Emilia-Romagna
Lewis Hamilton, anunț trist pentru fanii Mercedes: "Nu ne luptăm pentru titlurile mondiale"
24/04/2022 LA 07:02
GP Emilia-Romagna
Max Verstappen, sprint magistral la Imola și pole-position și pentru cursa de duminică
23/04/2022 LA 15:16