Lewis Hamilton și-a anulat șansele de a câștiga un al optulea titlu mondial în acest sezon. "Nu ne luptăm pentru campionat", a fost declarația britanicului înaintea cursei de duminică, de la ora 16:00, în care Max Verstappen și Charles Leclerc vor fi în prima linie pe grilă. Pilotul de la Mercedes a insistat însă că nu va părăsi Formula 1.

Formula 1 | Prezentarea Marelui Premiu din Emilia Romagna

Cursa de sprint de sâmbătă de la Imola, prima a sezonului din cele trei programate, a reprezentat o altă dezamăgire pentru Hamilton. După numai 21 de tururi, dintre care vreo 3 s-a rulat cu Safety Car, britanicul a terminat la 41 de secunde în spatele câștigătorului Max Verstappen. El s-a clasat pe locul 14, ceea ce înseamnă că nu a câștigat niciun punct. Este și poziția din care va pleca azi, în cursa propriu-zisă a Marelui Premiu Emilia-Romagna.
GP Emilia-Romagna
Verstappen l-a depășit cu un tur pe Hamilton în Italia! Ce a declarat despre această diferență
25/04/2022 LA 09:59

Lewis Hamilton: "Nu este în ADN-ul meu să împachetez"

Deși s-au încheiat doar trei etape din actualul sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, Hamilton este deja la 50 de puncte în spatele liderului clasamentului general, Charles Leclerc.
"Nu ne luptăm pentru titluri în 2022, ci să înțelegem mașina, să ne îmbunătățim și să progresăm pe parcursul anului. Asta este tot ce putem spera acum", a fost declarația lui Lewis Hamilton.
Mass-media internațională a vorbit în acest weekend despre discuții destul de aprinse între Hamilton și directorul echipei Toto Wolff, în spatele garajului, după calificările de vineri seara, care au mers la fel de rău pentru echipă. După această sesiune, dar și după sprintul de sâmbătă, nimeni din tabăra Mercedes nu își pune speranțe în ceva notabil în Marele Premiu al Emilia-Romagna.
"Rămânem uniți, încercăm să ne motivăm unul pe celălalt", a mai spus Hamilton, potrivit Daily Mail, care a respins ideea de a se retrage, speculată în ultima perioadă: "Doar pentru că ne-am lovit de o perioadă dificilă, nu este în ADN-ul meu să împachetez. Sunt la Mercedes de la 13 ani. Am avut momente minunate împreună, cu urcușuri și coborâșuri împreună, sunt 100% dedicat acestei echipe și nu vreau să fiu altundeva. Suntem campioni mondiali en-titre și putem rezolva asta. Va dura mai mult și va fi un an dureros în care trebuie să mergem împreună. Sper că putem remedia situația la un moment dat în acest an sau în cel mai rău scenariu, până anul viitor."

Wolff a vorbit despre discuția pe care a avut-o cu Hamilton la garaj

Vorbind despre discuția cu Hamilton, Wolff a declarat: "Este destul de amuzant cum este interpretată. Lewis și cu mine ne-am împărtășit frustrarea că nu am reușit să obținem performanță într-un singur tur. Practic aveam același punct de vedere. Nu există nicio vină. "
Despre cursa de duminică, oficialul de la Mercedes a susținut: "Intrarea în puncte trebuie să fie ținta minimă la Imola, dar nu aici ne stabilim așteptările, așa că în acest weekend am putea fi în afara punctelor. Dincolo de faptul că învățăm, este o altă experiență umilitoare. "
GP Emilia-Romagna
Max Verstappen, sprint magistral la Imola și pole-position și pentru cursa de duminică
23/04/2022 LA 15:16
GP Emilia-Romagna
Max Verstappen l-a învins pe Leclerc și a luat pole-ul pentru cursa de sprint de la Imola
22/04/2022 LA 20:44