Articol scris de Viviana Moraru
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Regiunii Emilia Romagna de o manieră categorică, chiar pe terenul rivalilor de la Ferrari.
Plecat din pole, cu Charles Leclerc, liderul clasamentului, în spatele său, Verstappen a făcut o cursă perfectă, la finalul său clasându-se pe cea mai înaltă poziție a podiumului.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Pe locul 2 s-a clasat colegul său de la Red Bull, Sergio Perez, care a profitat de greșelile comise de Leclerc, iar pe ultima poziție a podiumului s-a situat Lando Norris, pilotul McLaren aducând primul podium pentru echipa britanică în actualul sezon.
Dezamăgirea weekend-ului de cursă a fost reprezentată de Lewis Hamilton. Britanicul s-a clasat pe locul 13, după ce cursa de sprint a încheiat-o pe 14. La rezultatul dezamăgitor se adaugă și faptul că Verstappen l-a depășit cu un tur pe rivalul la titlu din sezonul trecut, pe finalul cursei de duminică.
Cu toate acestea, olandezul susține că acest fapt nu i-a adus nicio satisfacție în plus, ținând cont de performanțele slabe ale lui Lewis Hamilton din actualul sezon.
Citește și:

''Mercedes a fost lentă tot anul''

După ce a reușit să-l depășească pe Lewis Hamilton cu un tur în ultima cursă, Max Verstappen a declarat faptul că nu găsește nimic deosebit în această realizare: "Mercedes a fost lentă tot anul, deci pentru mine nu este nimic entuziasmant, se întâmplă."
Cu privire la evoluția sa și a echipei sale pe parcursul weekend-ului din Italia, Verstappen s-a declarat fericit de rezultatul obținut: "A fost un weekend bun pentru noi, aveam nevoie de el. Nu mă așteptam să avem un weekend așa. Dar când avem unul care se termină de această manieră, este incredibil: o dublă pentru echipă, cu maximum de puncte obținut", a adăugat campionul mondial en-titre.
După victoria de la Imola, Verstappen a ajuns la 59 de puncte, după 4 curse clasându-se pe locul 2 în clasamentul piloților, la 27 de puncte distanță față de pilotul Ferrari, Charles Leclerc, care s-a clasat pe un dezamăgitor loc 6 în cursa de casă.
Următoarea cursă de Formula 1 va fi o premieră, desfășurându-se pentru prima dată pe circuitul din Miami, în weekend-ul 6-8 mai.
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36
GP Miami
Lewis Hamilton a dezvăluit când a mai avut un start de sezon la fel de dificil ca acum
06/05/2022 LA 09:42