Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen l-a învins pe Leclerc și a luat pole-ul pentru cursa de sprint de la Imola

Andrei Nicolae

Actualizat 23/04/2022 la 07:58 GMT+3

Campionul mondial va pleca primul în cursa de 21 de tururi de sâmbătă, care decide grila de start în etapa propriu-zisă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Formula 1 | Prezentarea Marelui Premiu din Emilia Romagna

După o victorie și două abandonuri în primele trei etape ale sezonului de Formula 1, Max Verstappen a obținut o victorie de moral în calificările de vineri ale Grand Prix-ului Emilia Romagna, pe circuitul de la Imola. Așadar, pilotul olandez va începe în frunte sprintul de sâmbătă.
Campionul mondial en-titre de la Red Bull a terminat în frunte o serie de calificări desfășurată pe ploaie și marcată de multe incidente. Pe parcurs s-au arătat de 5 ori steagurile roșii. Sesiunea s-a încheiat cu aproximativ 40 de minute mai târziu din cauza numeroaselor opriri și accidente la Imola.

Max Verstappen, rezultat de moral

Max Verstappen a câștigat pole-position, dar aceasta este doar pentru cursa de sprint de sâmbătă, care va decide grila de start pentru etapa propriu-zisă de duminică. Dar a fost un rezultat de moral pentru olandez, după un debut de sezon sub ce s-a așteptat. El i-a devansat pe Charles Leclerc de la Ferrari și pe Lando Norris de la McLaren, sosiți pe locurile următoare.
Lewis Hamilton, septuplul campion mondial, a avut o sesiune de calificări sub așteptări. Nu a trecut de Q2, terminând doar pe locul 13. Coechipierul său de la Mercedes, George Russell, s-a clasat pe locul 11. A fost pentru prima prima dată când o mașină Mercedes nu ajunge în Q3, după Marele Premiu al Japoniei din 2012.
Hamilton a fost văzut apoi într-o discuție intensă cu directorul de echipă Toto Wolff, în spatele garajului Mercedes. "Nu a fost o sesiune grozavă, desigur, este dezamăgitoare. Azi am avut performanțe slabe ca echipă. Sunt lucruri pe care ar fi trebuit să le facem și pe care nu le-am făcut. Vom continua să muncim din greu", a comentat britanicul. El el a refuzat să explice subiectul conversației sale cu Wolff: "Au fost doar chestii interne. Nu vreau să împărtășesc cele spuse. "
"A fost o calificare agitată și lungă. Dar suntem foarte fericiți să fim aici, la Imola. Este o pistă uimitoare. Chiar te pedepsește dacă faci o greșeală și poți intra în parapet. ", a declarat și Max Verstappen

Primii 8 clasați la sprint primesc și puncte

Cursa de sprint de 21 de ture de sâmbătă va decide nu numai grila pentru întrecerea de duminică, dar vor fi acordate și puncte primilor 8 clasați. Primul va primi 8 puncte, iar cel care va termina pe locul 8 va intra în posesia unui punct. Așadar, Verstappen va avea șansa de a recupera de mai multe puncte față de Leclerc în Grand Prix Emilia Romagna. Pilotul de la Ferrari conduce cu 71 de puncte, în timp ce olandezul este doar pe locul 6, cu 25 de puncte.
Cursa de sprint a fost testată prima dată anul trecut, iar formatul a fost modificat. Anul acesta, F1 a decis că, din motive statistice, cel mai rapid pilot de vineri va fi considerat că a ocupat pole-position, dar cursa de sprint va decide grila de start pentru Marele Premiu de duminică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo