Max Verstappen a câștigat tactic bătălia cu Charles Leclerc în primul sprint al sezonului, din cadrul Campionatului Mondial de Formula 1, desfășurat în cadrul Marelui Premiu Emilia Romagna. Startul i-a aparținut pilotului de la Ferrari, dar finalul a fost al campionului mondial en-titre.
Max Verstappen a terminat pe primul loc în calificările de vineri, astfel că a plecat din pole-position în cursa de 8 puncte de sâmbătă. Charles Leclerc a avut însă un start perfect și l-a depășit pe campionul mondial en-titre. A condus până aproape de final, dar nu a rezistat asaltului declanțat de olandez. Cu 2 tururi înainte de linia de sosire, pilotul de la Red Bull l-a depășit pe liderul clasamentului general și a sprintat spre cele 8 puncte cuvenite învingătorului.
Max Verstappen va pleca primul și în Grand Prix-ul propriu-zis de duminică, programat să înceapă la ora 16:00.
GP Emilia-Romagna
Verstappen l-a depășit cu un tur pe Hamilton în Italia! Ce a declarat despre această diferență
25/04/2022 LA 09:59

Max Verstappen: "Suntem optimișiti și pentru cursa de mâine"

"Startul nu a fost foarte bun, e clar asta, nu știu ce s-a întmplat acolo. Dar am rămas calm, am avut nevoie de câteva tururi pentru a pune presiune. Am scos maximum din această competiție, a fost o cursă curată și asta este cel mai important. Suntem optimișiti și pentru cursa de mâine", au fost primele reacții ale lui Max Verstappen.
Charles Leclerc a fost puternic susținut de fani pe circuitul de casă al celor de la Ferrari, la Imola, dar în cele din urmă a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul 2, cu cele 7 puncte și un loc pe prima grilă de start pentru duminică. "Vom pleca și mâine din prima linie. Trebuie să analizăm ce s-a întâmplat cu degradarea pneurilor. Sperăm mâine să avem parte de un alt final", a precizat monegascul.
Mașinile Mercedes au fost departe de puncte. Lewis Hamilton a terminat doar pe locul 14. Pe locurile 3-8, în puncte, au mai încheiat Sergio Perez (Red Bull), Carlos Sainz (Ferrari), Lando Norris (McLaren), Daniel Ricciardo (McLaren), Valtteri Bottas (Alfa Romeo) și Kevin Magnussen (Haas).
Max Verstappen a redus un punct din diferență în clasamentul general, în raport cu Leclerc. Monegascul are acum 78 de puncte, iar olandezul – 33 puncte. Între cei doi piloți mai sunt Carlos Sainz jr. – 38p, George Russell – 37p și Sergio Perez – 36p.
GP Emilia-Romagna
Lewis Hamilton, anunț trist pentru fanii Mercedes: "Nu ne luptăm pentru titlurile mondiale"
24/04/2022 LA 07:02
GP Emilia-Romagna
Max Verstappen l-a învins pe Leclerc și a luat pole-ul pentru cursa de sprint de la Imola
22/04/2022 LA 20:44