Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Toto Wolff, anunț îngrijorător pentru fanii Mercedes: "În 15 ani de Formula 1 nu am văzut așa ceva"

Nicu Savin

Publicat 09/05/2023 la 15:57 GMT+3

Mercedes a avut un start dezamăgitor de sezon, dar speranțele lui Lewis Hamilton și George Russel, precum și a fanilor, sunt mari, deoarece se anunță îmbunătățiri serioase la monopost pentru următoarea cursă, cea de la Imola. Totuși, Toto Wolff a dat de înțeles că nimeni nu trebuie să se aștepte la un progres foarte mare, deoarece problemele nu se pot rezolva peste noapte.

Toto Wolff (l.), George Russell (m.) und Lewis Hamilton (r.)

Credit imagine: Getty Images

Mercedes a instaurat o hegemonie în Formula 1 între 2014 și 2021, dar apoi a pierdut teren în fața celor de la Red Bull, iar actualul sezon confirmă acest lucru. Echipa germană a obținut un singur podium în 2023, prin Lewis Hamilton, în Australia, mult prea puțin pentru așteptările fanilor.
Șefii echipei au anunțat încă de acum câteva săptămâni schimbări importante la monoposturi, menite să reducă ecartul față de Red Bull sau Aston Martin, dar rezultatele nu au venit. Totuși, se pare că la Marele Premiu al Emiliei Romagna va fi adus un upgrade serios, iar Hamilton și-a manifestat speranța că acest lucru se va simți cu adevărat.

Toto Wolff anunță schimbări la monoposturile Mercedes, dar nu crede că rezultatele se vor vedea imediat

Totto Wolff a confirmat că peste două săptămâni mașinile Mercedes vor arăta total diferit, dar a subliniat că nimeni nu trebuie să se aștepte la evaporarea diferenței față de rivali la nivel de timp pe tur. Șeful Mercedes a spus că în 15 ani de când este în Formula 1 nu a văzut niciodată o schimbare care să aducă un plus de jumătate de secundă, dar crede că inginerii constructorului german își vor putea face o idee mai clară despre ce au de făcut, odată cu întrecerea de la Imola.
"Trebuie să ne gestionăm propriile așteptări, pentru că vom aduce un pachet de upgrade care va consta dintr-o nouă suspensie față, șasiu, o podea nouă și alte lucruri. Ne uităm la forța aerodinamică și încercăm să facem cea mai bună muncă posibilă la nivel de mecanică.
Dar asta nu e ca și cum se vor schimba foarte mult lucrurile. Niciodată în cei 15 ani de când sunt în Formula 1 nu a fost introdusă o schimbare atât de mare încât să-ți ofere o jumătate de secundă pe tur, așa că mă îndoiesc foarte mult că acest lucru se va întâmpla acum.
Așteptăm cu nerăbdare să avem câteva variabile pe masă, să ne ajute să descoperim ceva ce nu înțelegem la mașină. Putem avea o platformă mai stabilă și de acolo ar trebui să vedem unde este baza. Este ceea ce putem face de acolo. Evoluția pe care o vom aduce ne va ajuta să ne stabilim direcția corectă și să înțelegem de ce mașina este atât de greu de condus", a spus Toto Wolff, citat de Marca.
După 5 etape scurse din acest sezon, Mercedes este pe locul 3 în clasamentul constructorilor, cu 96 de puncte. Diferența față de Aston Martin (locul 2) este de numai 6 puncte, dar cei de la Red Bull sunt într-o ligă propriue, având 224 de puncte. În condițiile în care formația austriacă nu va avea rival în acest sezon, Mercedes are ca obiectiv poziția a 2-a în ierarhie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo