Valtteri Bottas a câștigat cursa din Japonia și a asigurat al șaselea titlu de campioană consecutiv pentru Mercedes. Cu victoria de astăzi, constructorul german a depășit recordul celor de la Ferrari, care obținuseră cinci titluri la rând în perioada 2000-2004.
La finalul cursei de la Suzuka, Hamilton i-a dedicat performanța reușită de Mercedes fostului pilot Niki Lauda:
Această victorie îi este dedicată lui Niki Lauda, căruia îi datorăm nespus de mult! Sunt foarte mândru de întreaga echipă Mercedes, de toți cei care au contribuit la această performanță și știu că Niki și-ar fi dat șapca jos astăzi, la finalul cursei! - Lewis Hamilton, pilot Mercedes
Formula 1
Valtteri Bottas, săgeți către Hamilton și Mercedes: "Acum pot să-l înțeleg pe Rosberg"
ACUM O ORĂ
https://i.eurosport.com/2019/10/14/2695866.jpg
În 2012, Niki Lauda a fost numit președintele non-executiv al echipei Mercedes și a jucat un rol esențial în aducerea lui Hamilton de la McLaren, un an mai târziu. În urma parteneriatului excepțional dintre fostul pilot austriac și Toto Wolff, CEO-ul constructorului britanic, Mercedes a câștigat fiecare titlu din Formula 1, începând cu 2014.

Hamilton: "Nu putem fi la fel de bucuroși fără Niki!"

Lewis Hamilton a câștigat deja cinci titluri de campion în Formula 1, dar recunoaște că victoria istorică din Japonia se simte altfel fără Niki Lauda:
Cu siguranță, victoria din acest sezon se simte alfel prin comparație cu cea de anul trecut. Aș vrea să spun că sunt la fel de fericit, însă n-ar fi adevărat. Anul acesta l-am pierdut pe Niki și nu putem fi la fel de bucuroși fără el - Lewis Hamilton
O stea roșie a fost imprimată pe monoposturile lui Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, în semn de mulțumire pentru fostul pilot. Șapca roșie și căștile pe care le purta Niki Lauda au rămas în garajul celor de la Mercedes.
https://i.eurosport.com/2019/10/14/2695870.jpg
Mercedes a obținut matematic al optulea trofeu din istorie, dar mai rămâne de văzut care dintre piloții constructorului britanic va fi încoronat campion la finalul sezonului. Cu siguranță, Hamilton pornește ca favorit în obținerea celui de-al șaselea său titlu, după ce a reușit nouă victorii de-a lungul anului.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43