Mercedes a adunat 11 victorii până în acest moment, în timp ce Ferrari a terminat pe prima poziție doar de trei ori în acest an. Charles Leclerc (21 ani) și-a trecut în palmares primele sale victorii, după cursele de la Spa și Monza. Colegul său Sebastian Vettel a încheiat pe primul loc în Grand Prix-ul din Singapore.
Întrebat despre situația actuală a echipei Ferrari și despre nivelul de încredere înainte de următoarea cursă din Japonia, Charles Leclerc a declarat:
"Ne descurcăm destul de bine de când ne-am întors din vacanță. Mașina se mișcă minunat. Am plecat de patru ori consecutiv din pole-position în ultimele patru curse. Din păcate, ultimele două etape nu s-au desfășurat tocmai cum mă așteptam. Totuși, performanța echipei rămâne cea mai importantă. Avem toate motivele să ne dorim o victorie în acest weekend. Vom vedea ce se va întâmpla. Trebuie să fim foarte concentrați, mai ales vineri. Sâmbătă va fi foarte complicat, poate chiar imposibil de pilotat. Deci, ziua de vineri rămâne cea mai importantă. Sper să gândim cât mai pozitiv duminică, în ziua cursei!", a spus Leclerc.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
IERI LA 15:42
https://i.eurosport.com/2019/09/29/2686219.jpg
Legat de neînțelegerile din ultima etapă dintre el și colegul său, Sebastian Vettel, monegascul a clarificat situația:
"Evident că au existat câteva neînțelegeri în ultima cursă, dar am vorbit cu Sebastian și am discutat ce n-a funcționat. Din afară a părut ca un conflict gigantic, dar nu a fost așa. Totul este bine acum!", a mai adăugat pilotul celor de la Ferrari.
Cursa de pe circuitul Suzuka va avea loc duminică (13 septembrie), de la ora 08:10.
Iată programul complet al cursei din Japonia:
  • Antrenament 1 (vineri, ora 04:00)
  • Antrenament 2 (vineri, ora 08:00)
  • Antrenament 3 (sâmbătă, ora 06:00)
  • Calificări (sâmbătă, 09:00)
  • Cursa (duminică, 08:10)
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
IERI LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42