Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel și Lewis Hamilton. Plecat de pe poziția a treia, Bottas a încheiat cursa cu 13,343 secunde în fața lui Vettel și și-a asigurat a treia victorie din acest sezon, după cele din Australia și Azerbaijan.
În ierarhia costructorilor, 162 de puncte se află între campioana Mercedes și a doua clasată, Ferrari. Mai rămâne de văzut care dintre piloții Mercedes va fi încoronat campion la finalul sezonului. Cu siguranță, Hamilton pornește ca favorit în obținerea celui de-al șaselea său titlu, după ce a reușit nouă victorii de-a lungul anului.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Incident între Leclerc și Verstappen în startul cursei

Hamilton și Vettel s-au luptat eroic pentru poziția secundă din cadrul cursei de la Suzuka. În cele din urmă, pilotul de la Ferrari a avut câștig de cauză și a terminat în fața britanicului, la o diferență de 0,4 secunde.
La începutul cursei, a avut loc un incident între Charles Leclerc și Max Verstappen, în urma căruia olandezul a trebuit să abandoneze în turul 15. Nici Leclerc nu a avut parte de un parcurs extraordinar și a încheiat a 17-a etapă a anului pe locul șapte, după ce a fost penalizat cu 15 secunde.
Aflat la al treilea său succes în acest an, Bottas a spus că este impresionant ce se întâmplă în prezent la Mercedes:
Sunt extrem de fericit! Am avut parte de un început excelent, iar ritmul a fost foarte bun! Am putut controla cursa și sunt cu adevărat mândru să fac parte din echipa Mercedes! Este impresionant să câștigăm al șaselea titlu! - Valtteri Bottas, Mercedes
https://i.eurosport.com/2019/10/01/2687674.jpg

Hamilton: "Meritam al șaselea titlu!"

La finalul cursei din Japonia, Lewis Hamilton a vorbit despre al șaselea titlu consecutiv obținut de Mercedes:
Vreau să felicit întreaga echipă! Cu siguranță merităm al șaselea titlu consecutiv. Astăzi mi-am dorit doar să obțin punctele de care echipa avea nevoie și am reușit! - Lewis Hamilton, Mercedes
Câștigător în urmă cu două etape în Singapore, Sebastian Vettel a încheiat cursa din Japonia pe locul secund. Neamțul a explicat ce au avut în plus cei de la Mercedes:
Am avut un start foarte slab, apoi a fost complicat să revenim pe primul loc. Piloții celor de la Mercedes au avut un ritm mult mai bun decât noi. Am avut parte de o cursă dificilă, dar per total consider că a fost o zi bună! - Sebastian Vettel, Ferrari

Iată clasamentul final (TOP 10):

https://i.eurosport.com/2019/10/13/2695148.png
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42