Valtteri Bottas a câștigat cursa din Japonia, de pe circuitul din Suzuka, și a asigurat al șaselea titlu de campioană consecutiv pentru Mercedes. Cu această victorie, constructorul german a depășit recordul celor de la Ferrari, care obținuseră cinci titluri la rând în perioada 2000-2004.
Max Verstappen a explodat după incidentul din debutul cursei și a reclamat faptul că Leclerc a fost iresponsabil:
Îmi place stilul dur de pilotaj din timpul curselor, dar cred că în cazul de față a fost vorba de altceva. A fost un stil iresponsabil din partea lui Charles! Am am avut parte în sfârșit de un început bun, lucru care chiar mă bucura. Când am ajuns în virajul al doilea, mergeam în exteriorul pistei și l-am văzut pe Charles cum intră în lateralul mașinii mele. Nu cred c-aș fi putut face nimic ca să-l evit. El are destulă experiență ca să știe când pierde nivelul aspirației, așa că asta nu reprezintă o scuză! - Max Verstappen, pilot Red Bull
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
https://i.eurosport.com/2019/09/27/2684654.jpg

Verstappen: "Mașina este complet distrusă! Nu înțeleg de ce nu se aplică penalizarea!"

Inițial, stewarzii n-au considerat că incidentul trebuie penalizat, lucru care l-a înfuriat și mai tare pe pilotul de la Red Bull:
Mi s-a părut foarte ciudat faptul că stewarzii n-au investigat contactul. Întreaga mașină este distrusă și găurită! Aceștia au început să analizeze incidentul abia după cursă. Ce trebuie să se întâmple mai mult de atât pentru a primi o penalizare? - Max Verstappen
În cele din urmă, Leclerc a fost penalizat cu 15 secunde și a terminat cursa pe poziția a șaptea. Pilotul celor de la Ferrari reușise să încheie Grand Prix-ul Japoniei pe șase, deși eleronul din față era destul de afectat. De cealaltă parte, Verstappen a fost nevoit să abandoneze în turul 15 din cauza problemelor grave ale monopostului său.
https://i.eurosport.com/2019/10/11/2694189.jpg

Leclerc: "N-am văzut foarte bine faza!"

Charles Leclerc și-a luat singur apărarea și a declarat că nu a înțeles exact ce s-a petrecut în incidentul cu Max Verstappen:
Nu am văzut întregul incident în mod clar! Trebuie să-l urmăresc și din exteriorul mașinii, altfel știu doar că eram în spatele lui Sebastian și Lewis, când eu și Max ne-am ciocnit. Din interiorul monopostului a părut o situație complicată. După acel incident, știam că o să fie o cursă extrem de dificilă. M-am simțit bine în lupta pentru revenirea pe primele poziții. Totuși, îmi doream mai mult decât un loc șase. Nu cred că puteam face mai mult în această situație! - Charles Leclerc, pilot Ferrari
A fost al treilea incident petrecut între Leclerc și Verstappen, după cele din Austria și Silverstone. În urma cursei din Japonia, Max Verstappen și Charles Leclerc au pierdut șansa de a deveni campioni în clasamentul piloților. După ultimele calcule, Lewis Hamilton sau Valtteri Bottas vor încheia sezonul pe prima poziție.
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42
Formula 1
Au trecut 8 ani de la accidentul lui Michael Schumacher! În ce stare se află fostul campion de F1
29/12/2021 LA 14:50