Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haos la primele antrenamente din Las Vegas! Sainz a lovit cu capac de canalizare la 320 de km/h

Nicu Savin

Publicat 17/11/2023 la 12:24 GMT+2

Prima sesiune de antrenamente libere din Las Vegas a fost anulată, după ce un capac de canalizare de pe circuitul stradal a creat mari probleme. Carlos Sainz și-a avariat serios monopostul, după ce a lovit cu partea inferioară capacul respectiv. Comisarii au decis anularea primei sesiuni de antrenamente și amânarea celei de-a doua.

La Ferrari de Carlos Sainz évacuée à Las Vegas

Credit imagine: Imago

Ceea ce se anunța cel mai spectaculos week-end din acest sezon al Formulei 1 a început cum nu se poate mai rău. După aproximativ 9 minute scurse din prima sesiune de antrenamente libere din Las Vegas, Carlos Sainz s-a oprit pe circuit și a ieșit din mașină.
Conform Marca, pilotul Ferrari a lovit cu partea inferioară a mașinii un capac de canal ce fusese puțin lăsat deasupra asfaltului, lucru inadmisibil pentru o cursă de Formula 1. Sursa citată notează că ibericul avea 320 de km/h în momentul când a avut loc incidentul.
Imediat după momentul nefericit, comisarii au anunțat că sesiunea se va relua, dar în cele din urmă au anulat primele antrenamentele. Ce-a de-a 2-a trebuia să înceapă la ora 10:00, dar a fost amânată de mai multe ori, pentru că toate capacele de canalizare de pe circuit să fie verificate.

Carlos Sainz va fi și penalizat, după ce a avut un ghinion teribil în Las Vegas

Din fericire, Sainz nu a suferit răni severe, dar frustrarea celor de la Ferrari este foarte mare. Chiar dacă problema pe care a întâmpinat-o nu este din vina sa ori a echipei, Sainz va fi penalizat cu locuri pe grila de start în cursa de duminică dacă va înlocui anumite componente la mașina sa, ceea ce ar fi imperios necesar pentru a putea continua week-end-ul în forță.
"Primind un raport de la Delegatul Tehnic FIA privind Mașina 55 (n.r. Carlos Sainz) în care se indică faptul că celula de supraviețuire, motorul cu ardere internă, acumulatorul de energie și electronica de control au fost deteriorate iremediabil în urma unui impact cu un obiect străin; și primind o petiție de la concurent prin care se solicita o derogare de la Regulamentul Sportiv pentru a permite înlocuirea unității de putere și a rezervorului de combustibil din afara bazinului, fără penalizare.
După ce l-au ascultat pe reprezentantul echipei, Directorul Departamentului FIA, după ce a văzut dovezile video și au examinat foaia de declarație a echipei, comisarii determină că, în ciuda faptului că prejudiciul a fost cauzat de circumstanțe externe extrem de neobișnuite, Articolul 2.1 din Regulamentul Sportiv de Formula 1 obligă toți oficialii, inclusiv comisarii sportivi, să aplice regulamentul așa cum este scris.
În consecință, trebuie aplicată sancțiunea obligatorie specificată la articolul 28.3 din Regulamentul Sportiv. Comisarii arată că dacă ar fi avut autoritatea de a acorda o derogare în ceea ce ei consideră în acest caz circumstanțe atenuante, neobișnuite și nefericite, ar fi făcut-o, dar reglementările nu le permit. Concurenților li se reamintește că au dreptul de a contesta anumite decizii ale comisarilor sportivi, în conformitate cu Articolul 15 din Regulamentul FIA ​​, în conformitate cu Articolul 15 din Codul Sportiv Internațional FIA și Capitolul 4 din Regulamentul Judiciar și al FIA, în termenele aplicabile", a fost anunțul făcut de FIA, după ce Ferrari a cerut o derogare pentru ca Sainz să nu fie penalizat din cauza faptului că se vor înlocui anumite componente ale monopostului său.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo