Hamilton a trecut cu emoții peste două incidente petrecute în startul cursei, în doar câteva secunde. Mai intâi, pe linia de start-sosire, Hamilton a fost blocat de Sebastian Vettel și a fost scos ușor în afara pistei. Apoi, la ieșirea din prima șicană a fost lovit pe partea dreaptă de Max Verstappen. După acel contact, Hamilton a pierdut o bucată din podeaua monopostului.
Pilotul de la Mercedes a preferat o strategie cu o singură oprire la boxe, care s-a dovedit câștigătoare. Hamilton l-a întrecut cu o secundă și 7 zecimi pe Sebastian Vettel. Valtteri Bottas a completat podiumul și păstrează doar șanse matematice pentru titlul mondial.
https://i.eurosport.com/2019/10/28/2705205.jpg
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Hamilton: "Știam că va fi o cursă dificilă! Publicul a fost minunat!"

După cursa din Mexic, Hamilton a declarat că este foarte fericit pentru victorie și a ținut să laude atmosfera creată în tribunele circuitul "Hermanos Rodriguez":
În primul rând, trebuie să aplaudăm acest public minunat! Cred că este cea mai frumoasă atmosferă pe care am simțit-o vreodată. Am obținut un rezultat extraordinar astăzi. Vreau să mulțumesc tuturor celor din echipa Mercedes. Toată lumea a muncit din greu și a fost extrem de concentrată. Știam că va fi o cursă dificilă, dar am reușit să terminăm cu bine. Am avut câteva probleme la început, dar asta nu m-a împiedicat să închei cursa. Sunt foarte fericit pentru astăzi!
În acest moment, mai sunt 78 de puncte disponibile până la sfârșitul sezonlui, iar diferența dintre Hamilton și Bottas este de 74.
https://i.eurosport.com/2019/10/28/2705142.jpg

Hamilton, 100 de curse încheiate pe podium pentru Mercedes

Următoarea etapă va fi Grand Prix-ul din Statele unite, care se va desfașura în perioada 1-3 noiembrie. Mercedes este deja campioană în clasamentul constructorilor, după victoria din Japonia.
După succesul din Mexic, Hamilton a ajuns la 100 de curse încheiate pe podium pentru Mercedes și a devenit al doilea pilot din istorie care reușește această performanță pentru un singur constructor. Michael Schumacher conduce în continuare această ierarhie, cu 116 curse încheiate în primii trei pentru Ferrari.

Clasamentul piloților (TOP 5):

  • 1. Lewis Hamilton (Mercedes) 363p
  • 2. Valtteri Bottas (Mercedes) 289p
  • 3. Charles Leclerc (Ferrari) 236p
  • 4. Sebastian Vettel (Ferrari) 230p
  • 5. Max Verstappen (Red Bull Racing Honda) 220p
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42