Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

5 motive pentru care Grand Prix-ul Mexicului este unic în Formula 1

Cosmin Cioboata

Publicat 23/10/2019 la 15:35 GMT+3

Duminică (ora 21:10) va începe Grand Prix-ul din Mexic, a 18-a etapă din actualul sezon de Formula 1. Ultimele două ediții de pe circuitul "Hermanos Rodriguez" au fost câștigate de Max Verstappen, care a adunat numai două victorii în acest an.

F1 Mexic

Credit imagine: Getty Images

Chiar dacă pilotul celor de la Red Bull Racing a încheiat pe prima poziție în ultimii doi ani, Lewis Hamilton a fost vedeta din Mexico City. Britanicul de la Mercedes a câștigat titlul de campion chiar la Grand Prix-ul din Mexic atât în 2017, cât și în 2018.
Iată mai jos cele 5 motive pentru care cursa din Mexico City este unică în Formula 1:

1. Altitudinea

Circuitul din Mexico City se află la o altitudine de 2285 de metri deasupra nivelului mării. Concentrația de oxigen este mult mai scăzută decât în cazul altor circuite, iar acest detaliu poate avea un impact semnificativ asupra monoposturilor, pregătite intens de mecanici.
F1 Mexic

2. Amplasarea

Amplasarea pistei "Hermanos Rodriguez" le oferă spectatorilor șansa să vadă perfect finalul cursei din Mexico City. Înainte de ultimul sector, piloții trebuie să vireze la dreapta, apoi să parcurgă mai multe zone cu viteză redusă. Linia de sosire este amplasată în fața singurelor tribune de pe circuit, denumite "Foro Sol". După încheierea cursei, tot în fața acestor tribune gigantice este ridicat și trofeul.

3. Lupta

Circuitul din Mexic este format dintr-o combinație de porțiuni cu drum drept și zone cu numeroase schimbări de direcție, în care piloții trebuie să frâneze și să meargă cu o viteză redusă. Prima parte a circuitul din Mexico City este locul unde se dispută cele mai intense dueluri. Pe drumul drept de 1,2 km, piloții pot atinge o viteză de 320 km/h pe până să ajungă la primul viraj. În general, pe această porțiune au loc cele mai multe depășiri din Grand Prix-ul din Mexic. Apoi, urmează zonele cu multe schimbări de direcție de tipul "dreapta-stânga-dreapta". Scopul circuitului este simplu: să facă orice cursă cât mai intensă.
F1 Mexic

4. "F1esta"

Ultimele ediții ale Grand Prix-ul din Mexic s-au desfășurat cu "casa închisă", într-o atmosferă extraordinară creată de spectatorii sud-americani. Circuitul a fost reintrodus în competiție în 2015, după o absență de 23 de ani. Tribunele din zona "For Solo" vor fi pline și în acest weekend de mexicanii pasionați de Formula 1, care promit o nouă demonstrație în stilul "F1esta".

5. Istoria

Circuitul "Hermanos Rodriguez" este locul în care Lewis Hamilton a câștigat ultimele două titluri de campion, în 2017 și 2018, chiar dacă Max Verstappen a încheiat pe primul loc în ambele curse. În 1964, Graham Hill, John Surtees și Jim Clark se luptau pentru titlul suprem în Formula 1, chiar pe circuitul din Mexico City. Deși Hill era principalul favorit și Clark conducea în ultimele tururi, Surtees a fost cel care s-a impus în final și și-a trecut în palmares primul său trofeu din carieră.
F1 Mexic
Valtteri Bottas a câștigat ultima cursă din acest sezon și a asigurat al șaselea titlu de campioană consecutiv pentru Mercedes, pe circuitul din Japonia.

Programul Grand Prix-ului din Mexic:

  • Antrenament 1 (25 octombrie, ora 18:00)
  • Antrenament 2 (25 octombrie, ora 22:00)
  • Antrenament 3 (26 octombrie, ora 18:00)
  • Calificări (26 octombrie, ora 21:00)
  • Cursa (27 octombrie, ora 21:10)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo