Lewis Hamilton a dezvăluit când a mai avut un start de sezon la fel de dificil ca acum! "A fost cea mai proastă mașină"

Bianca Dumitru

Actualizat 06/05/2022 la 12:45 GMT+3

Lewis Hamilton a avut un început dificil în acest sezon de Formula 1. Fostul campion mondial și-a pierdut speranțele de a câștiga un nou titlu și a făcut o comparație între ceea ce se întâmplă acum și ce a trăit în 2009, pe când era la McLaren.

Lewis Hamilton - Mercedes

Credit imagine: Getty Images

Înainte de etapa de la Miami, Lewis Hamilton a oferit un interviu în care a vorbit despre dificultățile pe care le-a întâmpinat în acest sezon de Formula 1.
Britanicul, care trece printr-o perioadă dificilă în noua stagiune, a făcut o comparație între ceea ce trăiește acum și ceea ce a experimentat în 2009, pe când era legitimat la McLaren.
Atunci, la fel ca acum, Hamilton venea după un sezon precedent excelent și, deși stagiunea nu a început într-o manieră prea bună, McLaren a reușit să-și rezolve problemele, încheind sezonul la un nivel înalt, cu Lewis câștigând două dintre ultimele 8 curse.
Britanicul speră că și Mercedes își va reveni pe parcursul acestei stagiuni, chiar dacă a dat de înțeles că nu consideră că mai are vreo șansă de a cuceri al optulea titlu mondial din carieră.
"Există oameni care urmăresc competiția și spun că eu nu am concurat niciodată într-o mașină proastă, dar eu vă pot asigura că am făcut-o. Mașina din 2009 a fost foarte, foarte slabă, cea mai proastă mașină pe care am avut-o. În prezent, mașina pe care concurez nu este departe de acea experiență", a spus Lewis Hamilton, potrivit The Race.
Citește și:

Hamilton, "călcat pe nervi" de Russell

Colegul lui Hamilton, George Russell, are un start bun de sezon în Formula 1, în ciuda problemelor întâmpinate de echipa sa de la Mercedes în primele patru curse. Fostul pilot din "Marele Circ", Gerhard Berger, a vorbit despre rivalitatea dintre cei doi britanici afirmând că Russell este într-o formă bună, în comparație cu septuplul campion mondial.
Pilotul de 24 de ani se află pe locul al patrulea în clasamentul general și este singurul din cei 20 de pe grila de start care a reușit să încheie în primii cinci fiecare cursă din startul sezonului actual. Russell a reușit să treacă peste problemele monopostului de la Mercedes și a profitat la maxim de mașina oferită de noua sa echpă.
Gerhard Berger, câștigător a zece curse în cadrul carierei sale de pilot, a acordat un interviu pentru Speedweek.com, în care a vorbit despre rivalitatea internă de la Mercedes a celor doi piloți: "Russell o să îl calce pe nervi pe Lewis în curând. Russell a fost unul dintre cei mai impresionanți piloți de la Imola. La fel ca Lando Norris și Max Verstappen."
Russell are 49 de puncte în clasamentul piloților, în timp ce Lewis Hamilton, starul de la Mercedes, înregistrează doar 28. Cursa de la Imola din weekend-ul trecut a reprezentat încă un episod în care tânărul l-a surclasat pe septuplul campion mondial, care a încheiat Grand Prix-ul pe locul 13.
Actualul sezon de Formula 1 continuă în Miami, în weekend-ul 6-8 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo