Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație în trecut"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 13/05/2022 la 11:48 GMT+3

Sezonul de Formula 1 și-a disputat deja cinci curse, iar cei de la Mercedes nu și-au găsit încă ritmul demn de o echipă care a câștigat titlul mondial la constructori în ultimii opt ani. Toto Wolff, șeful echipei din Germania, a vorbit despre situația echipei sale și este conștient că ceva esențial lipsește în dreptul monopostului W13.

Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Mercedes GP Executive Director Toto Wolff talk in the Paddock during practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Mercedes a oferit din nou o prestație sub așteptări la Grand Prix-ul din Miami, deși la antrenamente situația a părut foarte bună pentru nemți. George Russell a încheiat al doilea prima sesiune de antrenamente, în spatele lui Leclerc, iar în cea de-a doua a fost liderul grilei. Pilotul britanic a pierdut mult din ritmul său în calificări și a obținut doar poziția 12 la linia de start, din cauza problemelor efectului de porpoising.
Russell a încheiat cursa pe locul al cincilea, urmat de Lewis Hamilton, însă cei doi piloți de la Mercedes au încheiat din nou în spatele reprezentanților de la Red Bull și Ferrari. Cele două echipe conduc clasamentul constructorilor, fiind urmate de echipa din Germania, la o distanță considerabilă de puncte.
Wolff a vorbit la finalul cursei despre prestația din Miami, îngrijorat de situația echipei sale: "În final nu este niciun moment fericit sau nefericit; în final totul este puțin anost. Suntem a treia cea mai rapidă echipă din circuit – într-un fel pe tărâmul nimănui. Am avut o zi de vineri bună, trebuie să disecăm de ce s-a întâmplat lucrul ăsta și să revenim.
O să ne uităm la toate datele pe care le-am generat și să încercăm să ne dăm seama de ce...am avut sesiuni foarte bune vineri, am avut un tur rapid și trebuie să vedem de ce a fost așa, deoarece nu suntem în partea de sus la momentul actual", a declarat șeful echipei germane.
Citește și:

Wolff, pus în dificultate de noul monopost W13

Austriacul a vorbit și despre problema monopostului echipei sale, care a acuzat încă din prima cursă efectul fenomenului de porpoising. Wolff a discutat despre gestionarea noii probleme și este sigur că mașina W13 poate concura cu cele de la Ferrari și Red Bull:
"Am fost direcți de la început, zburăm în ceață puțin. Este clar că monopostul are potențial și este rapid. Dar nu știm cum să deblocăm potențialul. Probabil este un monopost care este foarte dificil de condus.
Nu am mai avut această situație în trecut în niciun an, unde nu corelează deloc ce se vede pe ecran [datele legate de mașină], cu ce simte pilotul, iar asta o face și mai dificilă", a adăugat Wolff.
Sezonul de Formula 1 continuă cu Grand Prix-ul din Spania, din weekend-ul 20-22 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo