Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Red Bull declanșează războiul cu marile rivale! "Unde au dispărut Ferrari și Mercedes?"

Dani Morar

Publicat 11/05/2023 la 15:15 GMT+3

Red Bull domină fără drept de apel noul sezon al Formulei 1. Max Verstappen și Sergio Perez au câștigat toate cele 5 curse de până acum, iar Christian Horner nu a mai rezistat și și-a înțepat marile rivale din anii precedenți. Ferrari și Mercedes nu au scăpat de ironiile șefului austriecilor, care a avut declarații tăioase.

Fernando Alonso of Spain driving the (14) Aston Martin AMR23 Mercedes and Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 lead the field into turn one at the start during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on

Credit imagine: Getty Images

Red Bull face un sezon perfect până acum, câștigând toate cele 5 curse din 2023. Max Verstappen s-a impus la Miami, în weekend, însă Sergio Perez ține aproape în clasamentul la general.
Christian Horner i-a înțepat pe rivalii de la Ferrari și Mercedes, cei care au promis că vor veni cu îmbunătățiri semnificative pentru cursa din Italia, de peste două săptămâni. Șeful austriecilor și-a pus o întrebare ironică într-un interviu, lansând săgeți către adversarii care nu au avut nicio șansă până acum în fața celor de la Red Bull.
"5 curse, 5 victorii. Plus cursa de sprint (n.r. de la Baku). Patru duble. Niciodată nu am avut un start ca acesta. Începem să ne întrebăm unde sunt ceilalți. Am făcut pași normali de-a lungul iernii. Dar chiar mă întreb: unde au dispărut Ferrari și Mercedes?
Sunt sigur că muncesc din greu și vor aduce îmbunătățiri mari pentru cursele din Europa. Penalizarea de anul trecut legată de îmbunătățirile mașinii a fost importantă pentru noi și ne-a ajutat să respirăm un aer proaspăt. Am avut timp să reflectăm la noi și la rivalii noștri.
Sigur că și noi vom încerca să îmbunățim monopostul în fiecare zonă. Întotdeauna e loc de mai bine. Cred că avem multe de învățat în fiecare Grand Prix și în fiecare situație care se ivește.
Echipa operează la un nivel atât de înalt. Nu este doar ceea ce se vede pe circuit, ci și ceea ce se întâmplă în spatele cortinei. Cei din fabrică fac o treabă extraordinară. Felul în care întreaga echipă lucrează este absolut fenomenal", a declarat Christian Horner, citat de Formula 1.com.
Citește și:

Mercedes promite noi îmbunătățiri, care să ducă echipa mai aproape de Red Bull

Înainte de Grand Prix-ul din Miami,câștigat de Max Verstappen, Hamilton i-a avertizat pe cei de la Mercedes că va fi ultima cursă în care va ține capul plecat, sperând ca îmbunătățirile aduse monopostului său să fie semnificative și să-l ajute să se poată bate la podium. Acum, britanicul numără zilele până la weekendul din Italia, când va putea ieși pe circuit cu o mașină mai performantă decât în Florida.
"Cred că să ajungi de pe locul 13 până pe 6 e bine. Sunt fericit cu asta. Din păcate am plecat de pe un loc foarte slab, dar mi-a plăcut cursa. Sâmbătă a fost dificil (n.r. în calificări), dar întotdeauna am încercat să transform gândurile negative în ceva pozitiv.
M-am simțit bine în această cursă. Am avut câteva dueluri la limită, dar mi-a plăcut. La început nu a fost atât de spectaculos deoarece nu puteam folosi DRS-ul și trebuia să te chinui serios pentru a efectua o depășire.
A trebuit să-mi calculez bine timpul, iar apoi să atac. Mașina s-a simțit mult mai bine pe pneuri medii și a avut niște performanțe bune după jumătatea cursei. Număr zilele până când monopostul va avea parte de acele îmbunătățiri promise.
Am identificat în această săptămână exact ceea ce aveam nevoie și ce ne așteptam. Sunt sigur că noile componente ne vor ajuta să facem un pas înainte. Cred că și ceilalți vor veni cu îmbunătățiri, așa că va fi interesant de urmărit unde ne situăm. Sunt foarte nerăbdător", a declarat Lewis Hamilton.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo