Șansele lui Lewis Hamilton de a câștiga al optulea titlu mondial în Formula 1, un record în istoria competiției, se reduc și mai mult după ce pilotul Mercedes a primit o penalizare de cinci locuri pe grilă la Marele Premiu al Braziliei, programat în acest weekend. Sancțiunea vine ca urmare a faptului că a fost schimbat din nou motorul mașinii.
Documentele FIA ​​au confirmat că Mercedes a optat pentru un nou motor cu ardere internă pentru mașina lui Hamilton, înainte de Marele Premiu al Braziliei de la Interlagos. Britanicul intră în ultimele patru curse ale acestui sezon la o distanță de 19 puncte în spatele rivalului de la Red Bull, Max Verstappen. Astfel, această ultimă penalizare ar putea fi costisitoare pentru campionul mondial en-titre.
Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
IERI LA 12:56

Lewis Hamilton va avea al 5-lea motor din acest sezon

Când a fost întrebat despre posibilitatea unei schimbări a motorului, joi seară, Hamilton a fost timid, dar nu a exclus o astfel de variantă.
"Nu pot să comentez cu adevărat despre un motor nou în acest moment. Din câte știu, motorul mașinii mele este în regulă, dar voi afla mai târziu", a declarat ieri Lewis Hamilton.
https://i.eurosport.com/2021/11/05/3249231.jpg
Această penalitate nu se va aplica în startul cursei de sprint de sâmbătă de pe circuitul Interlagos din Sao Paulo.
Marele Premiu al Braziliei este al treilea şi ultimul din acest sezon, după Silverstone în iulie şi Monza în septembrie care propune un nou format, cu o cursă sprint de calificare, sâmbăta, ale cărei rezultate determină grila de start de duminică.Calificările clasice au loc vineri şi stabilesc grila de start a acestei curse de sprint. Britanicul se va alinia pe grila pentru cursa de duminică cu cinci locuri mai jos decât poziția sa finală de sâmbătă.
Hamilton, care a câștigat doar una dintre ultimele opt curse, va avea al cincilea motor al sezonului, după ce l-a schimbat ultima dată luna trecută, în Turcia. În respectiva cursă la Istanbul, Lewis a încheiat pe locul cinci.
Britanicul a admis faptul că provocarea de a reveni în fruntea ierarhiei în ultimele 4 etape este imensă și foarte dificilă în același timp: "Cred că ritmul lor a fost fenomenal în ultima cursă în Mexic.Au avut o mașină puternică tot anul. Au avut cea mai puternică mașină din tot anul, este evident".
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:32