Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen nu înțelege de ce e nevoie de curse de sprint în Formula 1: "Chiar nu era nevoie"

Alex Masgras

Actualizat 07/11/2022 la 20:58 GMT+2

Max Verstappen, dublul campion din Formula 1, a declarat că nu consideră cursele de sprint din Marele Circ curse adevărate. Cursele de sprint au fost introduse în F1 sezonul trecut, iar următoarea asemenea cursă va avea loc la finalul acestei săptămâni, la Interlagos, în Marele Premiu al Braziliei.

Max Verstappen

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen nu este fanul curselor de sprint din Formula 1. Încă din sezonul trecut, Formula 1 a introdus un nou concept de calificare în trei weekend-uri din sezon. Calificările obișnuite au loc vineri, iar grila de start pentru cursa de duminică este stabilită de rezultatul cursei de sprint de sâmbătă.
Max Verstappen, campionul mondial din 2021 și 2022, nu este cel mai mare fan al acestor curse. În ciuda faptului că a câștigat și celelalte două curse de sprint din acest sezon, cele de la Imola și Red Bull Ring, pilotul olandez nu înțelege de ce erau necesare aceste curse, în condițiile în care toți piloții riscă foarte puțin, pentru a nu avea probleme cu monopostul în cursa principală, de duminică:
"De fiecare dată în timpul acestor curse de sprint, mă gândesc «fără daune, fii sigur că rămâi în top 3». Pentru mine nu e o cursă, deoarece te îndrepți către cursa principală și știi că acolo sunt mult mai multe puncte disponibile. Aici doar riști pentru alte trei puncte.
Nu înțeleg care e problema, deoarece avem atâtea curse grozave. Chiar nu era nevoie să adaugi o treime din distanța unei curse. Oricum toată lumea are grijă, deoarece te bați pentru locul trei, te atingi ușor și ajungi pe ultimul loc și știi că vei avea o zi de duminică dificilă. Probabil că nu riști, iar asta nu e chiar o cursă", a declarat Verstappen pentru The Independent.

Marele Premiu al Braziliei, penultimul Grand Prix al sezonului 2022

În acest weekend va avea loc Marele Premiu al Braziliei, penultimul Grand Prix al sezonului 2022. La Interlagos vom avea parte și de ultima cursă de sprint din acest an, în cursul zilei de sâmbătă.
Din sezonul viitor, Formula 1 va avea 6 curse de sprint, după ce în 2021 și în 2022 a avut câte 3 astfel de curse pe sezon.
Max Verstappen a câștigat deja titlul la piloți din acest sezon, în Marele Premiu al Japoniei, în timp ce Red Bull, echipa sa, a câștigat titlul la constructori o etapă mai târziu, în Statele Unite ale Americii.
După cursa din Brazilia, sezonul 2022 din Formula 1 se va încheia la Abu Dhabi, în weekend-ul 18-20 noiembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo