Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen a fost captivat de duelul Perez-Alonso, din MP al Braziliei: "Aproape că am ieșit de pe pistă"

Andrei Nicolae

Publicat 06/11/2023 la 22:11 GMT+2

Verstappen s-a impus duminică în cursa de la Interlagos și a câștigat al 17-lea Grand Prix în acest sezon, însă atenția fanilor sportului cu motor a fost captată pe final de lupta pentru locul trei dintre Sergio Perez și Fernando Alonso. Cei doi au fost despărțiți de miimi de secundă, iar tensiunea a fost atât de mare, încât și Max a urmărit duelul de pe marile ecrane în timp ce pilota.

Perez și Alonso, în Marele Premiu al Braziliei

Credit imagine: Twitter

Max Verstappen a câștigat duminică Marele Premiu al Braziliei și a ajuns la 52 de victorii în întreaga sa carieră din F1, devansându-l pe Alain Prost. A fost a 17-a victorie din acest sezon a olandezului, astfel că triumful său a devenit o formalitate. Din acest motiv, atenția fanilor a fost îndreptată către un duel mult mai tensionat, și anume cel pentru ultima treaptă a podimului, dintre Sergio Perez și Fernando Alonso.
Cei doi au luptat din răsputeri pentru locul trei, fiecare având câteva depășiri în ultimele tururi, iar ibericul s-a impus la 53 de miimi de secundă, la foto-finish. Lupta lui Alonso și Perez a fost atât de intensă, încât l-a captivat și pe Max Verstappen, care conducea Grand Prix-ul în acel moment.
Olandezul a mărturisit că s-a uitat atât de mult la ecranele mari încercând să urmărească duelul, încât a fost aproape să iasă de pe pistă, din neatenție.
"Am urmărit ultimele tururi, aproape că am ieșit de pe pistă când mă uitam cum se luptă în linie dreaptă. În virajul 4, eram aproape să o iau drept și să ies de pe circuit, pentru că mă uitam în ecrane atât de mult. A fost foarte strâns, dar în ultimele tururi s-au schimbat constant (n.r. pozițiile). Foarte tare", a declarat campionul mondial, potrivit Planet F1.
Citește și:

HAMILTON, LA PĂMÂNT: "E CEA MAI JENANTĂ ZI DIN CARIERA LUI"

În timp ce Verstappen a câștigat cea de-a 17-a cursă din acest sezon, rivalul său la titlu din 2021, Lewis Hamilton, a obținut doar un loc 8 în Marele Premiu al Braziliei și îi este aproape imposibil să mai termine pe locul 2 în clasamentul piloților, cu 2 curse înainte de finalul sezonului.
Sergio Perez are un avantaj de 32 de puncte și este evident că Red Bull va încheia cu ambii piloții în fruntea clasamentului general. Jonathan McEnvoy, cel care i-a scris biografia lui Hamilton (Lewis Hamilton: Still I Rise: The Complete Story), a scris un articol pentru Daily Mail în care dă de pământ cu echipa Mercedes, pe care o compară cu Circul din Blackpool.
"E cea mai jenanată zi din cariera lui. Sunt mai multe șanse ca Lewis Hamilton să câștige al 8-lea Campionat Mondial alături de Blackpool Tower Circus decât de Mercedes. Nu este doar părerea mea, ci asta arată starea lui după Grand Prix-ul Braziliei, în timpul acestor doi ani fără rezultate ai celor de la Silver Arrows.
Hamilton a spus ceea ce și un idiot ar putea să vadă, realizând că nu există nicio perspectivă ca echipa sa să iasă din mizerie anul acesta sau următorul. Poate nici peste 2 ani. Ceea ce înseamnă asta pentru visul său la titlu e evident. Are 38 de ani și mai are 2 ani de contract", a scris Jonathan McEvoy pentru Daily Mail.
"Red Bull e atât de departe. Probabil își vor menține acest avantaj în următorii câțiva ani", a fost concluzia amară a lui Hamilton.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol