Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen, după victoria din sprintul Marelui Premiu al Braziliei: "Am învățat foarte multe din această cursă"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/11/2023 la 17:26 GMT+2

Olandezul Max Verstappen și-a trecut la Sao Paulo în cont a patra victorie în sprinturi din acest sezon. Acesta a spus că gestionarea pneurilor a făcut diferența în cursa desfășurată sâmbătă seara, și că a avut foarte multe de învățat înainte de întrecerea de astăzi.

Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing, Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Lando Norris of Great Britain and McLaren F1 Team in parc feme during sprint race ahead of the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Ca

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Cursa de sprint de la Interlagos l-a avut în pole-position pe Lando Norris, dar campionul mondial, Max Verstappen, a reușit să îl depășească pe britanic încă din primul viraj. Din acel punct, olandezul nu a mai avut emoții pentru victorie.
Pilotul Red Bull a spus la finalul cursei că startul a fost foarte important, dar modul în care a avut grijă de pneuri a făcut diferența: "A fost important să încerc depășirea chiar la început. Plecarea de pe loc nu a fost extraordinară, dar a doua parte a startului a fost foarte bună. Am reușit să trec de Lando, iar de-atunci a fost vorba doar de gestionarea pneurilor.
Pe acest circuit, degradarea este la un nivel foarte mare. Astfel, 24 de tururi pe un sigur set de pneuri sunt foarte lungi. Așadar, a fost vorba doar de a menține un timp constant pe tur, și cred că am reușit asta", a spus Verstappen, conform site-ului oficial F1.
Citește și:

Verstappen vrea victoria și în cursa de duminică

Acum, atenția olandezului se îndreaptă spre cursa propriu-zisă. Verstappen s-a declarat mulțumit de randamentul monopostului Red Bull, și speră că va reuși să replice evoluția și în această seară: "Am învățat foarte mult din această cursă. Sper că putem face ceva similar și duminică."
Verstappen este la un pas de a trece de borna de 500 de puncte în acest sezon. Olandezul și-a depășit recordul de puncte obținute într-un singur sezon, 454. Cu trei curse rămase în acest sezon, campionul mondial are șansa să se apropie de un total inimaginabil 577 de puncte, maximul pe care îl mai poate atinge în acest sezon.
Pilotul Red Bull este primul pe grila Marelui Premiu al Braziliei. În spatele său se vor afla Charles Leclerc și surpriza calificărilor, Lance Stroll. Colegul lui Verstappen, Sergio Perez va începe abia de pe locul 9. Cursa de pe Autodromo Jose Carlos Pace va începe de la ora 19:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo