Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Red Bull a câștigat titlul la constructori în Formula 1! Max Verstappen, victorie în MP al SUA

Alex Masgras

Publicat 24/10/2022 la 00:45 GMT+3

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii, iar victoria campionului mondial a adus și titlul la constructori pentru Red Bull. Lewis Hamilton a încheiat pe locul al doilea, în timp ce Charles Leclerc a ocupat ultima poziție de pe podium.

Max Verstappen

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii. Victoria de pe COTA a dublului campion mondial a adus și un nou titlu la constructori pentru Red Bull, care a oprit seria de 8 titluri ale celor de la Mercedes. Pentru Red Bull, acesta este al cincilea titlu la constructori, după ce s-a impus de patru ori în perioada 2010-2013.
Plecat de pe locul al doilea, Max Verstappen a profit de startul foarte slab al lui Carlos Sainz, pilotul Ferrari plecat din pole-position, trecând pe prima poziție încă dinaintea primului viraj. Tot în primul viraj, în urma unui contact cu George Russell, Sainz a fost nevoit să se retragă din cursă după numai un tur, în timp ce pilotul britanic a fost penalizat cu 5 secunde.
În turul cu numărul 18, Bottas a ajuns în pietriș și a fost nevoie de Safety Car pe circuit. Imediat după restart, în turul 22, Lance Stroll a provocat un accident în care a fost implicat și Fernando Alonso, viitorul său coechipier de la Aston Martin. În urma impactului, Alonso a lovit zidul de protecție, dar dublul campion mondial a continuat cursa și a reușit să termine pe locul 7, în timp ce Stroll a fost nevoit să abandoneze.
Citește și:

Max Verstappen a ajuns la 13 victorii în acest sezon de Formula 1

În turul 36, Verstappen a avut mari emoții, în momentul în care a trecut pe la boxe. Olandezul a pierdut câteva secunde prețioase, deoarece mecanicii Red Bull au avut probleme în a fixa pneul din stânga-față de pe monopostul campionului mondial. În urma acestui pit, Verstappen a ieșit pe locul 6, în spatele lui Leclerc, intrat și el la boxe.
În turul 41, Lewis Hamilton l-a depășit pe Sebastian Vettel și a preluat conducerea cursei. Septuplul campion mondial a sperat la prima victorie din acest sezon, dar Verstappen a recuperat și l-a depășit în cele din urmă în turul 50. Hamilton a încercat în ultimele tururi să își recâștige poziția de lider, fără succes, terminând cursa la trei secunde în spatele lui Verstappen.
Victoria de la Austin a fost a 13-a victorie din acest sezon pentru Max Verstappen. Campionul mondial i-a egalat astfel pe Michael Schumacher (2004) și Sebastian Vettel (2013), singurii piloți care au mai câștigat 13 curse într-un singur sezon. Cu toate acestea, olandezul are șansa de a depăși acest record, în următoarele trei curse rămase din acest sezon.
Următorul Mare Premiu va avea loc în Mexic, în perioada 28-30 octombrie, după care va urma etapa din Brazilia, de la Interlagos, în perioada 11-13 noiembrie. Sezonul 2022 de Formula 1 se va încheia pe 20 noiembrie, atunci când va avea loc cursa de la Abu Dhabi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol