Cursa era programată pe 7 iunie, însă organizatorii din Azerbaidjan au anunțat că pandemia le-a dat planurile peste cap, motiv pentru care cursa va fi amânată.
"După mai multe discuții cu oficialii Formula 1, FIA și Guvernul Republicii Azerbaidjanului, s-a luat decizia ca Grand Prix-ul de pe 7 iunie să fie suspendat, din cauza pandemiei de Covid-19. Hotărârea a fost luată de autoritățile locale, care au urmat sfatul experților.", este comunicatul emis de Baku City Circuit.
Așadar, debutul noului sezon se va amâna, cel mai probabil, pentru data de 14 iunie, atunci când va avea loc Grand Prix-ul Canadei.
Formula 1
Max Verstappen: "Ai nevoie și de puțin noroc pentru a câștiga 7-8 titluri mondiale"
IERI LA 16:48
Grand Prix-ul Azerbaidjanului este cea de-a opta cursă suspendată din cauza pandemiei anunțate de OMS. Mai mult, Grad Prix-ul din Monaco a fost anulat definitiv în acest an.
  • Australia - amânat
  • Bahrain - amânat
  • Vietnam - amânat
  • China - amânat
  • Olanda - amânat
  • Spania - amânat
  • Azerbaidjan - amânat
  • Monaco - anulat definitiv în acest an

Prima cursă a anului, tocmai pe 14 iunie?

Organizatorii competiției din Baku țin acum legătura cu șefii din Formula 1 pentru a găsi o altă dată în calendar. Conducătorii din Marele Circ fac eforturi uriașe pentru a salva sezonul 2020 din Formula 1, care nici nu a început.
Cea mai apropiată dată pentru debutul sezonului ar fi tocmai 14 iunie, dar și acesta pare să fie un scenariu destul de optimist. Atunci ar urma să se dispute Grand Prix-ul Canadei, însă există șanse mari ca și acesta să fie suspendat sau chiar anulat definitiv, având în vedere situația actuală generată de pandemie.
În plus, canadienii au anunțat recent că vor boicota Jocurile Olimpice din această vară, din Japonia.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42