Romain Grosjean a trecut duminica trecută prin cele mai îngrozitoare momente din viața sa. În primul tur din Marele Premiu al Bahrainului, pilotul Haas a ieșit în decor, a lovit bariera metalică de pe marginea pistei la o viteză de 221 km/h, iar mașina lui a fost cuprinsă de flăcări.

Francezul a stat mai bine de 20 de secunde în monopostul rupt în două și cuprins de flăcări, până să fie scos cu ajutorul membrilor echipei de intervenție. Aceștia l-au ajutat să sară peste bariera de protecție și au folosit extinctoarele ca să stingă focul de pe combinozonul lui Grosjean.

Formula 1
Formula 1 nu mai debutează în Australia! Unde va avea loc primul Grand Prix al noului sezon
12/01/2021 LA 11:54

Grosjean l-a întâlnit pe omul care l-a salvat din incendiul din Marele Premiu al Bahrainului

Pilotul francez a scăpat ca prin minune după acel impact teribil, grație sistemului de protecție Halo din monopostul său. Grosjean a suferit arsuri pe mâini și o entorsă la gleznă pentru care trebuie să poarte o gheată ortopedică.

Grosjean a ieșit din spital miercuri, iar joi a revenit pe circuitul Sakhir pentru a-i întâlni pe cei care l-au salvat din incendiu.

Pilotul francez a avut un dialog emoționant cu bărbatul care a traversat foarte repede pista petru a-l ajuta să sară peste barieră după accidentul de duminică:

"Tu ești cel care a traversat pista? Am văzut imaginile cu reacția și atitudinea ta după accident. Ai știut exact unde mă aflu. Îți mulțumesc pentru că mi-ai salvat viața!", i-a spus Grosjean salvatorului său, apoi l-a îmbrățișat.

Formula 1
"Daily Mail": Amânarea startului sezonului de Formula 1, din Australia, este iminentă
04/01/2021 LA 12:48
Formula 1
Schumacher, la 52 de ani și șapte ani distanță de accidentul care a schimbat totul: ”E un luptător!”
03/01/2021 LA 11:53