Romain Grosjean a trecut duminica trecută prin cele mai îngrozitoare momente din viața sa. În primul tur din Marele Premiu al Bahrainului, pilotul Haas a ieșit în decor, a lovit bariera metalică de pe marginea pistei la o viteză de 221 km/h, iar mașina lui a fost cuprinsă de flăcări.
Francezul a stat mai bine de 20 de secunde în monopostul rupt în două și cuprins de flăcări, până să fie scos cu ajutorul membrilor echipei de intervenție. Aceștia l-au ajutat să sară peste bariera de protecție și au folosit extinctoarele ca să stingă focul de pe combinozonul lui Grosjean.

Grosjean l-a întâlnit pe omul care l-a salvat din incendiul din Marele Premiu al Bahrainului

Formula 1
Formula 1 va avea 6 curse de sprint în 2023! FIA a anunțat circuitele unde vor avea loc acestea
IERI LA 16:19
Pilotul francez a scăpat ca prin minune după acel impact teribil, grație sistemului de protecție Halo din monopostul său. Grosjean a suferit arsuri pe mâini și o entorsă la gleznă pentru care trebuie să poarte o gheată ortopedică.
Grosjean a ieșit din spital miercuri, iar joi a revenit pe circuitul Sakhir pentru a-i întâlni pe cei care l-au salvat din incendiu.
Pilotul francez a avut un dialog emoționant cu bărbatul care a traversat foarte repede pista petru a-l ajuta să sară peste barieră după accidentul de duminică:
"Tu ești cel care a traversat pista? Am văzut imaginile cu reacția și atitudinea ta după accident. Ai știut exact unde mă aflu. Îți mulțumesc pentru că mi-ai salvat viața!", i-a spus Grosjean salvatorului său, apoi l-a îmbrățișat.
Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
02/12/2022 LA 12:56
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47