Romain Grosjean a fost acroșat de Daniil Kvyat, după ce a intrat în fața lui. Francezul a ieșit în decor, s-a ciocnit violent în bariera metalică de pe margine, apoi monopostul său a fost cuprins de flăcări.
Grosjean a ieșit din mașină, după ce aceasta s-a rupt în două.
Pilotul celor de la Haas a vrut să schimbe traiectoria spre partea dreaptă a pistei, iar în acel moment a fost atins în spate de Kvyat. Grosjean a reușit să iasă din mașina cuprinsă de flăcări în 15-20 de secunde și să să sară bariera metalică.
Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
ACUM 21 ORE
În momentul impactului, combinozonul francezului a fost cuprins de flăcări, dar pompierii au reușit să stingă flăcările cu un extinctor.

Prima reacție a lui Grosjean, după ce mașina lui a explodat în Bahrain

Grosjean a transmis un mesaj de pe patul de spital, în care a asigurat pe toată lumea că se află în stare stabilă. Din imagini se poate observa că pilotul francez este bandajat pe suprafața mâinilor, unde a suferit arsuri în timpul incendiului.
Grosjean a recunoscut că inițial n-a fost de acord cu sistemul de protecție Halo (n.r. - o bară care protejează capul pilotului în monopost), dar după cursa de astăzi este recunoscător că acesta a fost implementat în Formula 1:
"Sunt ok, oarecum. La început nu am fost de acord cu sistemul Halo. Dar după incidentul de astăzi, fără Halo, nu aș mai fi putut să vorbesc cu voi. Le mulțumesc tuturor oamenilor care m-au ajutat astăzi.", a spus Grosjean.
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:32