Romain Grosjean a fost acroșat de Daniil Kvyat, după ce a intrat în fața lui. Francezul a ieșit în decor, s-a ciocnit violent în bariera metalică de pe margine, apoi monopostul său a fost cuprins de flăcări.

Grosjean a ieșit din mașină, după ce aceasta s-a rupt în două.

Formula 1
Formula 1 nu mai debutează în Australia! Unde va avea loc primul Grand Prix al noului sezon
12/01/2021 LA 11:54

Pilotul celor de la Haas a vrut să schimbe traiectoria spre partea dreaptă a pistei, iar în acel moment a fost atins în spate de Kvyat. Grosjean a reușit să iasă din mașina cuprinsă de flăcări în 15-20 de secunde și să să sară bariera metalică.

În momentul impactului, combinozonul francezului a fost cuprins de flăcări, dar pompierii au reușit să stingă flăcările cu un extinctor.

Prima reacție a lui Grosjean, după ce mașina lui a explodat în Bahrain

Grosjean a transmis un mesaj de pe patul de spital, în care a asigurat pe toată lumea că se află în stare stabilă. Din imagini se poate observa că pilotul francez este bandajat pe suprafața mâinilor, unde a suferit arsuri în timpul incendiului.

Grosjean a recunoscut că inițial n-a fost de acord cu sistemul de protecție Halo (n.r. - o bară care protejează capul pilotului în monopost), dar după cursa de astăzi este recunoscător că acesta a fost implementat în Formula 1:

"Sunt ok, oarecum. La început nu am fost de acord cu sistemul Halo. Dar după incidentul de astăzi, fără Halo, nu aș mai fi putut să vorbesc cu voi. Le mulțumesc tuturor oamenilor care m-au ajutat astăzi.", a spus Grosjean.

Formula 1
"Daily Mail": Amânarea startului sezonului de Formula 1, din Australia, este iminentă
04/01/2021 LA 12:48
Formula 1
Schumacher, la 52 de ani și șapte ani distanță de accidentul care a schimbat totul: ”E un luptător!”
03/01/2021 LA 11:53