Articol scris de Viviana Moraru
Monopostul Haas, numit VF-22 a fost prezentat vineri, iar design-ul este unul unic, ce respectă noile regulile tehnice: aripile față simplificate, cea spate de asemenea, considerabil modificată, iar jantele mai mari, de 18 inci. Toate modificările care vor avea loc asupra monoposturilor vor avea ca scop îmbunătățirea duelurilor roată la roată și echilibrarea luptei pentru puncte. Se pune accent și pe efectele pe care Formula 1 le are asupra mediului, iar în acest sens s-a modificat design-ul podelei monoposturilor ce vor concura în Marele Circ.
În ceea ce privește culorile, Haas a păstrat alb, roșu și albastru, pe care le-au adoptat anul trecut, după semnarea unui contract cu Uralkali, unul dintre sponsorii principali ai echipei americane, cât și sponsorul pilotului echipei, Nikita Mazepin.
Formula 1
F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona
ACUM 12 ORE

Directorii echipei, mulțumiți de noul monopost

Directorul de echipă, Gunther Steiner, se arată încrezător înainte de debutul sezonului, și laudă efortul depus de întreaga echipă în construirea noului monopost: "Este entuziasmant să ne aflăm în punctul în care știm că VF-22 va fi pe circuit în scurt timp. A fost un efort incredibil depus de toți cei implicați. (...) Sezonul trecut a fost unul lung dar am încredere că 2022 ne va vedea înapoi în luptă".
Echipa a optat să nu își dezvolte prea mult mașina sezonul trecut, concentrându-se pe sezonul care urmează, sezon care oferă o schimbare importantă în ceea ce privește conceptul aerodynamic. Haas a terminat 2021 pe ultimul loc în clasamentul constructorilor, cu 0 puncte.
Mick Schumacher și Nikita Mazepin se pregătesc pentru al doilea sezon în Formula 1, alături de Haas, și vor avea ocazia să testeze noul monopost în prima sesiunea de teste, care va avea loc la Barcelona, în perioada 23-25 februarie, cât și în cea de-a doua, care se va desfășura în Bahrain, între 10-12 martie. Sezonul 2022 de Formula 1 va debuta pe circuitul din Bahrain, în weekendul 18-20 martie.
Marele Premiu al Spaniei
MP al Spaniei. Charles Leclerc, cel mai rapid în antrenamente. Mercedes se bate la victor
ACUM 13 ORE
Marele Premiu al Spaniei
Christian Horner, convins că lupta dintre Verstappen și Leclerc se va da până în ultima etapă
16/05/2022 LA 16:24