Lewis Hamilton, 35 de ani, a câștigat pentru a doua oară cel mai prestigios trofeu acordat sportivilor în Regatul Unit (2014 și 2020). În acest an, pilotul Mercedes și-a trecut numele în dreptul tuturor recordurilor importante din Formula 1: cele mai multe titluri mondiale (7, la egalitate cu Schumacher), cele mai multe curse câștigate în Formula 1 (95), împingând totodată recordul pentru cele mai multe pole-position-uri la 98.
În plus, Lewis Hamilton a avut o activitate extrem de intensă și în afara pistei, ca activist în lupta contra rasismului.
Hamilton s-a impus la vot în lupta pentru trofeul Sports Personality of the Year în faţa fotbalistului Jordan Henderson, căpitanul echipei FC Liverpool, clasat pe doi şi a primei femei jocheu care a reuşit să se impună în cursele din cadrul Champions Day, unul dintre cele mai importante evenimente hipice din Marea Britanie, Hollie Doyle, care a ocupat poziţia a treia.
Formula 1
Nico Rosberg, comparație obiectivă între Hamilton și Schumacher: "El e cel mai talentat din istorie"
ACUM 11 ORE

Hamilton, "Personalitatea Sportivă a Anului" 2020

"Vreau să îi felicit pe toți acești incredibili finaliști. Sunt mândru pentru tot ce au reușit fiecare dintre ei. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au votat. Nu mă așteptam la acest rezultat, având în vedere ce adversari puternici am avut", a declarat Hamilton, pentru BBC.
Pe lista finaliștilor s-au mai aflat Tyson Fury (box), Stuart Broad (cricket) şi campionul mondial al snooker-ului Ronnie O'Sullivan.

Lista completă a premiilor acordate de BBC

FC Liverpool a fost desemnată "Echipa Anului", ca urmare a faptului că a reușit să câștige titlul în Anglia după o pauză de 30 de ani, iar managerul său, germanul Juergen Klopp, a primit trofeul de "Antrenor al Anului".
Atacantul echipei Manchester United, Marcus Rashford, a primit un premiu special pentru campania umanitară prin care școlarii au primit mese la școală.
Khabib Nurmagomedov a fost desemnat "Sportivul Internațional al Anului", iar Andrea Spendolini-Sirieix (sărituri în apă) a primit trofeul pentru cel mai bun tânăr sportiv.
Formula 1
Valtteri Bottas, victorie în MP al Turciei. Verstappen trece peste Hamilton în clasamentul general
10/10/2021 LA 14:03
Formula 1
Șefii din Formula 1 au definitivat calendarul finalului de sezon! Premieră absolută în "Marele Circ"
30/09/2021 LA 11:46