Primul sprint avea întotdeauna să fie extrem de important la Circuit de Barcelona pentru liderul clasamentului Lewis Hamilton și marele său rival din acest sezon, Max Verstappen de la Red Bull.
Și așa a și fost. Verstappen a preluat încă de la bun început conducerea. Pilotul Red Bull a avut un start mai bun și și-a menținut calmul, întrecându-l pe britanic chiar din primul tur.
Formula 1
Nico Rosberg, comparație obiectivă între Hamilton și Schumacher: "El e cel mai talentat din istorie"
19/10/2021 LA 13:08
După 14 ture se părea că Verstappen și Hamilton sunt în propriul film iar șansele erau scăzute să mai fie ajunși, cu o diferență de o secundă între ei. În tura 29, Hamilton a reușit un pit stop de doar 2,7 secunde, însă Verstappen și-a menținut avansul, chiar dacă Hamilton aveau cauciucuri fresh.
Odată cu tura 39, Hamilton reușise să reducă diferența la 0.8 secunde, dar Verstappen a revenit și a readus totul la peste o secundă. Totuși, cu doar șase ture înainte de final, Hamilton a preluat conducerea. Era inevitabil - până la urmă Mercedes are cea mai bună mașină și cel mai bun pilot.
În cele din urmă, Hamilton s-a distanțat și a câștigat a treia cursă din acest sezon și a 98-a cursă din carieră. Verstappen a încheiat pe doi iar podiumul a fost completat de Valtteri Bottas.
Formula 1
O nouă destinație exotică pentru Formula 1. A fost anunțat calendarul celor 23 de curse din 2022
16/10/2021 LA 07:39
Formula 1
Lewis Hamilton, prima reacție după ce s-a enervat pe propria echipă în Marele Premiu al Turciei
11/10/2021 LA 13:33