Lewis Hamilton a fost la câteva tururi distanță de a deveni cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, privind numărul de titluri mondiale. Britanicul a avut însă un mare ghinion pe finalul cursei de la Abu Dhabi, când conducea detașat, dar un accident al lui Nicholas Latifi (Williams) l-a adus pe Max Verstappen în roata sa, iar olandezul a reușit să se impună după o depășire survenită în ultimul tur.
Rezultatul a fost dezamăgitor pentru Hamilton și echipa sa, dar zarurile au fost aruncate. Controversele din jurul deciziilor comisarilor la finalul cursei de pe circuitul Yas Marina planează în continuare și probabil Mercedes își va căuta dreptatea la TAS, dar șansele de izbândă sunt minime.
Chiar dacă lupta propriu-zisă dintre Hamilton și Verstappen s-a decis în ultimul tur al ultimei curse a sezonului, victoria olandezului sau înfrângerea britanicului a fost rezultatul unui proces lung. Această ipoteză a fost lansată în spațiul public de Eddie Jordan, cel care a condus echipa care i-a purtat numele între 1991 și 2005.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Citește și:

Lewis Hamilton a căzut pradă atitudinii sale delăsătoare, consideră Eddie Jordan

Irlandezul cu o vastă experiență în Formula 1 e de părere că Hamilton a greșit prin atitudinea sa permisivă în ultimii ani și practic l-a invitat pe Verstappen să câștige la un moment dat titlul mondial.
"Cred că Lewis a făcut o mare greșeală pentru că a devenit un tip prea drăguț. În ultimele săptămâni și ani, el i-a deschis ușa lui Max Verstappen.Cred că Lewis a fost prea sportiv și prea drăguț. I-a permis lui Verstappen să aibă o șansă, iar acesta a luat-o cu ambele mâini.
Știm cu toții că băieții drăguți nu câștigă titluri. Trebuia să aibă aceeași agresivitate și stil arogant pe care le avea în prima parte a carierei", a spus Jordan pentru TalkSport.
Cu siguranță Eddie Jordan s-a referit la riscurile puține pe care și le-a asumat Hamilton în acest final de sezon. Constrâns de avantajul pe care Verstappen îl avea în clasament, britanicul a cedat mai tot timpul când rivalul său a împins la limită în duelurile directe de pe pistă. Hamilton nu-și permitea un acroșaj, iar Max a profitat din plin și a mers în multe rânduri la limita regulamentului, iar britanicul a lăsat întotdeauna de la el.
Dovada de maturitate de care a dat dovadă Hamilton a funcționat, dar în final soarta a jucat un rol esențial și olandezul are acum trofeul în vitrină, în timp ce pilotul Mercedes nu poate decât să dea vina pe ghinion pentru pierderea titlului de care a fost atât de aproape.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42