Lewis Hamilton și Max Verstappen oferă o luptă palpitantă pentru titlul de campion mondial în Formula 1 pe acest final de sezon. Pilotul Red Bull a câștigat clar Marele Premiu al Mexicului, terminând cu peste 16 secunde avans față de rivalul său.
Ca atare, avantajul pilotului olandez în clasament a crescut la 19 puncte, un avans consistent în condițiile în care mai sunt de disputat doar 4 runde, iar specialiștii consideră că cel puțin la 2 dintre ele sunt mult mai potrivite pentru monoposturile Red Bull.
La finalul cursei din Mexic, Hamilton a părut resemnat, admițând superioritatea lui Verstappen și declarându-se mulțumit că a putut termina al 2-lea.
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
"În primul rând, felicitări lui Max. Mașina lor a fost cu mult superioară în acest weekend și nu am putut face nimic în acest sens. Am dat absolut totul și a fost o luptă grozavă cu Sergio (n.r. locul 3 în Grand Prix-ul din Mexic) la final. Măcar am reușit să termin pe locul doi.
Felul în care a mers Sergio arată cât de puternică e mașina lor. A făcut o treabă grozavă și a pus o presiune constantă stând foarte aproape în spatele meu. Dar mi-a plăcut mult cursa.", a declarat Hamilton, citat de Daily Mail.
Citește și:

Verstappen, precaut înaintea ultimelor curse

Verstappen a făcut o cursă perfectă în Mexic. Plecar al 3-lea, olandezul a reușit să preia conducerea cursei încă de la primul viraj, iar apoi a mers fără greșeală până la finish. Deși avantajul de 19 puncte față de Hamilton este unul liniștitor înaintea ultimelor 4 etape, Verstappen nu s-a entuziasmat prea tare după succesul din Mexic și a declarat că încă este drum lung până la titlul mondial.
"Startul a fost frumos. Știam că tot ce trebuie să fac era să frânez cât mai târziu. Am reușit să rămân pe pistă și am ajuns de pe locul 3 pe 1, ceea ce mi-a făcut cursa mai ușoară pentru că am putut apoi să mă concentrez numai pe mine, iar mașina s-a comportat exemplar.
Mai este un drum lung de parcurs în campionat. Bineînțeles că lucrurile arată bine, dar totul se poate întoarce și foarte repede. Aștept cu nerăbdare Brazilia, săptămâna viitoare. Am amintiri foarte plăcutede acolo", a spus Verstappen.
Lewis Hamilton are 2 victorii în palmares la Interlagos (2016 și 2018), dar Verstappen a câștiga ultima cursă disputată acolo (2019), asfel că are toate motivele să spere la o nouă victorie.
Programul ultimelor 4 etape
  • 14 noiembrie, Sao Paulo - Interlagos
  • 21 noiembrie, Qatar - Doha
  • 5 decembrie, Arabia Saudită – Jeddah
  • 12 decembrie, Abu Dhabi – Yas Marina
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Verstappen și Perez sunt "la cuțite"! "Checo" a explodat, după gestul olandezului de la Interlagos
15/11/2022 LA 08:56
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20