Lewis Hamilton a obținut al șaptelea pole-position de la Marele Premiu al Ungariei și l-a egalat astfel pe legendarul Michael Schumacher. Mai important însă, englezul a stabilit un record absolut: a ajuns la 90 de pole-position în carieră, fiind primul pilot din istorie care atinge această bornă.
Dacă Hamilton va câștiga Marele Premiu al Ungariei, acesta va fi al optulea său succes și va egala astfel performanța lui Schumacher.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Mercedes a avut o zi extraordinară. Hamilton l-a învins pe Bottas la o diferență de 0.181 secunde în timp ce Lance Stroll de la Racing Point a ieșit pe trei, cu o diferență de 0.93 secunde. Așadar prima linie va fi ocupată de Mercedes în timp ce a doua va aparține celor de la Racing Point - Lance Stroll și Sergio Perez. Pe linia a treia va fi Ferrari, cu Sebatian Vettel și Charles Leclerc.
”Al 90-lea pole position și al șaptelea în Ungaria. A fost grozav la calificări. Sunt mai concentrat ca niciodată pentru mâine. Este ciudat să nu vă am alături, dar sper că toată lumea este în siguranță. Vă transmit numai gânduri bune”, a scris Hamilton pe Contul său de Twitter.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42