Campionul mondial s-a impus în Marele Premiu al Ungariei, dar ce s-a întâmplat înainte de cursă i-a lăsat un gust amar. Cel mai cunoscut susținător al curentului #BlackLivesMatter s-a declarat dezamăgit de organizare.

Grosjean, responsabil în opinia lui Hamilton

Concret, piloții au avut la dispoziție doar 5 secunde pentru a îngenunchea, înainte ca imnul național al Ungariei să înceapă. De vină pentru acest lucru este, în opinia britanicului, Romain Grosjean, șeful Asociației Piloților. Pilotul lui Haas F1 Team a fost pus la zid de Hamilton, care crede că demersul e luat în glumă de mulți.
Formula 1
Max Verstappen: "Ai nevoie și de puțin noroc pentru a câștiga 7-8 titluri mondiale"
24/01/2022 LA 16:48
"Crede (n.r. Romain Grosjean) că dacă am făcut asta o dată, gata, treaba e rezolvată. Am încercat să vorbesc cu el despre cât de important e să continuăm să luptăm în această direcție. Dar de data asta a uitat să menționeze acest aspect în briefingul către piloți. Cred că va trebui să vorbim mai sus, cu șefii Formula 1. Trebuie să facă o treabă mai bună, a fost totul făcut la repezeală. La nivel de discurs, toți susțin că luptă împotriva rasismului, dar nu ne oferă platforma pentru a ne face cunoscut punctul de vedere", a spus Hamilton, citat de BBC.
Confuzia a fost atât de mare încât Antonio Giovanazzi nici nu a avut timp să își pună pe el tricoul cu "End Racism".
Altfel, Verstappen, Kimi Raikkonen și Charles Leclerc au refuzat în continuare să îngenuncheze, dar continuă să militeze pentru egalitatea de drepturi. Dacă în cazul acestora e o decizie asumată de a nu face gestul de susținere, alți 5 piloți nu au avut timpul necesar pentru a pune genunchiul pe pământ.
Formula 1 a realizat o campanie anti-rasism înainte de reluarea sezonului, dar doar pentru prima cursă, nu şi pentru următoarele, relatează Reuters.
https://i.eurosport.com/2020/07/17/2851756.jpg
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42