Articol scris de Andrei Nicolae
Toto Wolff a spus că Hamilton a preferat să nu vorbească foarte mult, deoarece britanicul încă este măcinat de emoții. Septuplul campion mondial a ratat șansa de a-l întrece pe Schumacher la titluri câștigate, după ce Verstappen l-a depășit chiar în ultimul tur al cursei decisive de la Abu Dhabi.
Rolul directorului de cursă, Michael Masi, a fost decisiv pe final, după ce a le-a permis celor cinci mașini dintre cei doi piloți care se luptau pentru titlul mondial să depășească safety car-ul. Astfel, Hamilton și Verstappen au ajuns bară la bară în ultimul tur, olandezul profitând de pneurile proaspete și mai bune pentru viteză.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
IERI LA 15:42
Deși Hamilton și-a felicitat rivalul la sfârșitul cursei, britanicul și-a arătat lipsa de încredere față de întregul sport, după ce a decis să nu mai urmărească pe nimeni pe contul său de Instagram.
"Toți suntem măcinați de emoții, iar Lewis este cel mai afectat. A câștigat titlul mondial până în ultimul tur, iar apoi totul îi este luat într-o secundă. Evident că îți pierzi încrederea pentru că nu înțelegi ce s-a întâmplat. Tăcerea este acolo, evident, pentru că nu are cuvinte de asemenea", a declarat Wolff pentru Motorsport-Total.com.
Citește și:
În ciuda zvonurilor legate de retragerea lui Hamilton, Wolff a spus că vorbește des cu pilotul său pentru a-l aduce înapoi în circuit la anul, în speranța de a doborî recordul lui Schumacher de șapte campionate câștigate: "Lewis a fost în birou cu mine și cu restul și am vorbit constant în ultimele zile."
Hamilton a fost înnobilat recent de către Prințul Charles, iar Wolff a declarat că i-a spus pilotului său să savureze aceste momente remarcabile din cariera sa: "Ce i-am spus a fost că ar trebui să ia aceste momente pozitive cu el în aceste ore, în care munca sa de o viață și realizările sale sunt onorate. Cred că a făcut asta. Ați văzut și voi cât de onorat a fost."
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
IERI LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42