Romain Grosjean a fost acroșat de Daniil Kvyat, după ce a intrat în fața lui. Francezul a ieșit în decor, s-a ciocnit în bariera metalică de pe margine, apoi monopostul său a fost cuprins de flăcări.

Grosjean a ieșit din mașină, după ce aceasta s-a rupt în două. Cursa a fost întreruptă.

Formula 1
Formula 1 nu mai debutează în Australia! Unde va avea loc primul Grand Prix al noului sezon
12/01/2021 LA 11:54

Pilotul celor de la Haas a vrut să schimbe traiectoria spre partea dreaptă a pistei, iar în acel moment a fost atins în spate de Kvyat. Grosjean a reușit să iasă foarte repede din mașină, în 15-20 de secunde, și să să sară bariera metalică, exact înainte ca incendiul să ia amploare.

Prima reacție a lui Hamilton, după ce mașina lui Grosjean a explodat

"Mă bucur enorm că Romain este în regulă. Wow... nu este de glumit cu riscul uriaș pe care piloții și-l asumă. Să nu uitați că ne punem viața în joc pentru acest sport, pentru ce iubim să facem. Din fericire, cu ajutorul FIA am reușit să-l scoatem pe Romain în siguranță din incediu.", a scris Hamilton, pe contul de Twitter.

În momentul impactului, combinozonul francezului a fost cuprins de flăcări, dar pompierii au reușit să stingă flăcările cu un extinctor. Grosjean a suferit mici arsuri la mâini și la glezne în momentul în care a sărit din mașină.

Grosjean a fost preluat imediat de echipa medicală, care l-a transportat la spital. În prezent, pilotul francez este în stare stabilă:

"Grosjean este conștient, a fost dus de urgență la spital, dar este în regulă. Are mici arsuri pe mâini și glezne, dar se simte ok. Evident, este foarte speriat. Când vezi așa ceva nu sunt prea multe de spus. Contează doar să fie bine. Toată lumea a făcut o munca extraordinară ca să-l scoată repede in incendiu", a explicat Guenther Steiner, managerul Haas, la Digisport.

Formula 1
"Daily Mail": Amânarea startului sezonului de Formula 1, din Australia, este iminentă
04/01/2021 LA 12:48
Formula 1
Schumacher, la 52 de ani și șapte ani distanță de accidentul care a schimbat totul: ”E un luptător!”
03/01/2021 LA 11:53