Lewis Hamilton și Max Verstappe duc o luptă la baionetă pentru supremația în Formula 1 în acest sezon. Olandezul de la Red Bull are un avans de 12 puncte cu 5 curse rămase de disputat, dar nimic nu e deocamdată decis, iar experineța mai mare a britanicului ar putea cântări enorm.
Vorbind despre bătălia foarte strânsă din acest an, Hamilton a părut foarte relaxat, menționând chiar că aceasta nu este cea mai dificilă din cariea sa. Pilotul Mercedes a încercat să minimalizeze lupta cu rivalul său din acest an, spunând că a avut parte în carieră de rivalități mult mai dure.
"Nu aș spune asta (n.r. că duelul cu Verstappen e cel mai dificil din cariera sa). Mă gândeam mai devreme azi la toate campionatele în care am luptat de la vârsta de 10 ani.Și au fost atât de multe momente dificile și toate sunt foarte asemănătoare în felul lor, dar toate unice în același timp.", a spus Hamilton pentru Sky Sports.
Formula 1
Max Verstappen, retrogradat 5 poziții pe grila de start a Marelui Premiu al Qatarului
21/11/2021 LA 13:09
Citește și:

Hamilton și Verstappen, cel mai aprins duel din Formula 1 din ultimii ani

Max Verstappen a reușit în acest sezon să-i pună cele mai mari probleme lui Hamilton din ultimul timp, iar olandezul este tot mai aproape de o performanță istorică. Victoria din Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii îi conferă pilotului de la Red Bull un avantaj important, de 12 puncte, când au mai rămas doar 5 Grand Prix-uri până la finalul sezonului.
Disputa dintre cei doi piloți este văzută drept una dintre cele mai palpitante din istoria "Marelui Circ", iar finalul se anunță unul extrem de încins. Hamilton și Verstappen au oferit momente incredibile în lupta lor de pe pistă în acest an, ajungând chiar să se acroșeze în 2 rânduri, la Marile Premii ale Marii Britanii, respectiv Italiei.
Chiar dacă Verstappen a dominat în mare acest sezon (are 8 victorii, față de 5 ale britanicului), Hamilton a reușit să rămână în luptă, câștigând unele curse foarte importante.
Echilibrul din acest final de stagiune nu îi este deloc străin englezului. Primul său titul mondial, obținut în 2008, a fost câștigat la ultima cursă, englezul devansându-l atunci cu numai 1 punct la general pe brazilianul Felipe Massa, cel care câștigase cursa disputată chiar în țara natală.
Și în 2014, Hamilton a devenit campion mondial tot în ultima etapă, câștigând bătălia cu coechipierul său de la acea vreme, Nico Rosberg. Rolurile s-au invesat în 2016, când germanul a cucerit singurul său titlu mondial, în ultima rundă, în dauna lui Hamilton. Până atunci, Hamilton mai pieduse un duel în ultima cursă a sezonului, în 2010, titul de campion mondial revenindu-i atunci lui Sebastian Vettel.
Programul curselor rămase de disputat până la finalul sezonului:
  • 7 noiembrie, Mexico City
  • 14 noiembrie, Sao Paulo - Interlagos
  • 21 noiembrie, Qatar - Doha
  • 5 decembrie, Arabia Saudită – Jeddah
  • 12 decembrie, Abu Dhabi – Yas Marina
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Max Verstappen a scăpat de penalizare! Anunțul FIA a declanșat războiul între Mercedes și Red Bull
19/11/2021 LA 14:00
Formula 1
Verstappen: "Nu cred că voi fi penalizat!" FIA dă verdictul azi
19/11/2021 LA 07:15