Hamilton a reușit să încheie doar pe poziția a patra în Austria în timp ce Max Verstappen a reușit a cincea victorie a sa din acest sezon și a cincea consecutivă pentru Red Bull, ceea ce i-a adus olandezului un avans de 32 de puncte în clasament față de britanic.
Deși Hamilton a terminat abia pe patru, britanicul a avut mari probleme tehnice în timp ce era pe poziția a doua și încă mai spera că îl va ajunge pe Verstappen.
”Am spus înainte de cursă că va fi foarte greu să îl înving pe Max, bineînțeles”, a declarat el pentru Sky Sports.
Formula 1
Red Bull, atac către Mercedes: "Au făcut un show mediatic să pară că Hamilton a fost rănit"
15/09/2021 LA 14:02

Lewis Hamilton a explicat eșecul de la Marele Premiu al Austriei

”Evident, a fost foarte frustrant să pierd atât de multă putere și să nu reușesc să termin pe poziția a doua. Am pierdut multe puncte astăzi. Nu am nici cea mai mică idee nude s-a întâmplat, dar pagubele au fost mari”, a adăugat el.
”Aș fi terminat pe locul doi, dar dintr-odată s-a stricat totul. Aș fi terminat pe doi lejer, dar nu am reușit să îi prindem pe cei de la Red Bull. Suntem la mare distanță de ei așa că avem mult de treabă. Trebuie facem tot ce putem”, a adăugat el.
”Au făcut multe update-uri la ultimele curse și noi nu am făcut niciuna. Așa că trebuie sa facem asta. Dacă nu, acesta va fi rezultatul cel mai des”, a completat Hamilton.
Aceasta a fost a treia victorie la rând pentru Verstappen iar olandezul s-a aflat la conducerea cursei de la primul tur până la ultimul, încheind cursa în fața coechipierului lui Hamilton, Valtteri Bottas. Lando Norris (McLaren) a completat podiumul.
Formula 1
Lewis Hamilton, mândru de decizia stewarzilor de a îl penaliza pe Max Verstappen
13/09/2021 LA 12:29
Formula 1
Ricciardo, victorie la Monza! Verstappen și Hamilton s-au acroșat violent și au abandonat
12/09/2021 LA 15:05