Hamilton a reușit să încheie doar pe poziția a patra în Austria în timp ce Max Verstappen a reușit a cincea victorie a sa din acest sezon și a cincea consecutivă pentru Red Bull, ceea ce i-a adus olandezului un avans de 32 de puncte în clasament față de britanic.
Deși Hamilton a terminat abia pe patru, britanicul a avut mari probleme tehnice în timp ce era pe poziția a doua și încă mai spera că îl va ajunge pe Verstappen.
”Am spus înainte de cursă că va fi foarte greu să îl înving pe Max, bineînțeles”, a declarat el pentru Sky Sports.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55

Lewis Hamilton a explicat eșecul de la Marele Premiu al Austriei

”Evident, a fost foarte frustrant să pierd atât de multă putere și să nu reușesc să termin pe poziția a doua. Am pierdut multe puncte astăzi. Nu am nici cea mai mică idee nude s-a întâmplat, dar pagubele au fost mari”, a adăugat el.
”Aș fi terminat pe locul doi, dar dintr-odată s-a stricat totul. Aș fi terminat pe doi lejer, dar nu am reușit să îi prindem pe cei de la Red Bull. Suntem la mare distanță de ei așa că avem mult de treabă. Trebuie facem tot ce putem”, a adăugat el.
”Au făcut multe update-uri la ultimele curse și noi nu am făcut niciuna. Așa că trebuie sa facem asta. Dacă nu, acesta va fi rezultatul cel mai des”, a completat Hamilton.
Aceasta a fost a treia victorie la rând pentru Verstappen iar olandezul s-a aflat la conducerea cursei de la primul tur până la ultimul, încheind cursa în fața coechipierului lui Hamilton, Valtteri Bottas. Lando Norris (McLaren) a completat podiumul.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43