Articol scris de Andrei Nicolae
Hamilton se află în prezent pe locul al șaselea în clasamentul piloților, cea mai slabă clasare a sa din întreaga carieră de pilotat în Formula 1. Pilotul de 37 de ani se află la o distanță de 98 de puncte față de Max Verstappen, liderul în lupta pentru titlul mondial și rivalul său de anul trecut.
Septuplul campion mondial nu dă cel mai bun randament, însă nici monopostul celor de la Mercedes nu poate emite pretenții pentru câștigarea campionatului. George Russell, colegul său, este al patrulea în clasament, în spatele unor monoposturi de la Ferrari și Red Bull, principalele candidate pentru titlul mondial la piloți și constructori.
Marele Premiu al Marii Britanii
Bernie Ecclestone, despre prestațiile lui Lewis Hamilton: "Nu pare să fie deranjat că pierde"
27/06/2022 LA 13:30
Sir Jackie Stewart, câștigător al "Marelui Circ" în 1969, 1971 și 1973, și-a expus părerea cu privire la pilotul britanic în cadrul podcastului Convex Conversation: "Lewis este în acel grup alături de Ayrton Senna și Alain Prost, poate și Jackie Stewart. Este păcat că nu a plecat când a fost în top, dar nu cred că asta se va întâmpla acum.
Dar cu toate acestea, este mai înțelept pentru el să se oprească decât să treacă prin toată durerea de a nu putea să facă ce făcea înainte. A cărat sportul foarte bine. Mi-ar plăcea să văd cum pleacă acum."
Legenda din Formula 1 consideră că Hamilton își poate urmări alte pasiuni, în cazul în care va renunța la sportul cu motor: "E timpul pentru el să renunțe. Are muzica, are cultura, adoră îmbrăcămintea și industria de modă i se potrivește. Sunt sigur că va avea succes, deoarece a câștigat foarte mulți bani, pe merit, pentru că a fost cel mai bun din perioada sa."

Hamilton s-a gândit la retragere

Au existat zvonuri cu privire la retragerea lui Lewis Hamilton sezonul trecut, după ce britanicul a pierdul titlul mondial în ultimul tur în fața lui Max Verstappen. Decizia controversată luată atunci de Michael Masi l-a lăsat cu un gust amar pe britanic, care a luat probabil în calcul și retragerea din sport.
Pilotul de 37 de ani s-a întors în cele din urmă pentru încă un sezon, însă rezultatele nu au fost cele dorite. Hamilton nu a câștigat în ultimele zece curse disputate, egalând astfel cea mai lungă "secetă" din cariera sa, iar situația actuală nu îi oferă multă speranță. Hamilton a câștigat șapte titluri mondiale și este la egalitate cu Michael Schumacher.
Hamilton poate oferi o prestație bună în următoarea cursă de Formula 1, la el "acasă", pe circuitul de la Silverstone, în weekend-ul 1-3 iulie.
Formula 1
Nikita Mazepin, încrezător că poate reveni în Formula 1: "Am încredere că în viitor va fi posibil"
26/06/2022 LA 10:02
Formula 1
Un pilot din Formula 1, aproape de retragere din cauza rivalității cu Lewis Hamilton
24/06/2022 LA 13:41