Articol scris de Andrei Nicolae
Septuplul campion mondial a încheiat pe locul al patrulea Grand Prix-ul din Melbourne, în spatele coechipierului său, George Russell. Cei doi puteau încheia mai jos în clasament în cazul în care Verstappen nu abandona cursa din cauza unor probleme mecanice.
Rezultatul de duminică a demonstrat din nou ritmul scăzut al echipei Mercedes, în comparație cu rivalele Ferrari și Red Bull, care au dat piloții de pe primele două trepte ale podiumului. Hamilton se află la 43 de puncte distanță de Charles Leclerc, lider în clasament, după două victorii în primele trei curse ale noului sezon ale monegascului.
Formula 1
F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona
20/05/2022 LA 18:36
La finalul cursei, pilotul Mercedes a vorbit despre îmbunătățirile de care monopostul său are nevoie: "O să sun multă lume. Zbor la Kuala Lumpur astăzi pentru un eveniment cu Petronas. O să fiu în întâlniri pe Zoom cu sponsori, iar șefii noștri încearcă să îi aducă. Avem îmbunătățiri pe care trebuie să le facem și avem nevoie de ajutorul tuturor pentru asta.
Trebuie să ne asigurăm că nu lăsăm nimic la voia întâmplării, că voința este acolo și că maximizăm fiecare moment. În întâlnirile pe Zoom o să vorbesc cu oamenii din tunelul de vânt, oamenii de aerodinamică, uitându-mă la orice zonă. Există performanță care trebuie să fie obținută în toate zonele și ne trebuie acum, nu după două sau trei curse", a spus Hamilton.
Citește și:

Hamilton, laude pentru Russell

Hamilton a avut un randament bun în cursa de pe Melbourne Park, după ce a început cursa de pe poziția a cincea. Britanicul a reușit să treacă de Norris și de Perez repede, însă a cedat o poziție în fața colegului său, pe care nu a ezitat să-l laude la finalul cursei. Russell a terminat de două ori în fața lui Hamilton în primele trei Grand Prix-uri:
"Este incredibil cum a pilotat George. A făcut o treabă foarte bună, ca astăzi. A fost foarte consistent în aceste prime trei curse și muncește foarte mult", a punctat britanicul.
Hamilton speră să intre în lupta pentru al optulea titlu mondial începând cu Grand Prix-ul din Emilia Romagna, din weekend-ul 22-24 aprilie.

Ce salarii au piloții din Formula 1 în sezonul 2022! Lewis Hamilton, lider detașat

Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36