Lewis Hamilton are un start dezastruos de sezon, reușind să adune doar 28 de puncte în primele 4 curse ale stagiunii care au fost dominate de piloții de la Ferrari și Red Bull.
Weekend-ul trecut, sportivul britanic a încheiat pe locul 13 Marele Premiu al Regiunii Emilia-Romagna, iar Ralf Schumacher a analizat evoluția lui Hamilton, care deține alături de Michael Schumacher recordul pentru cele mai multe titluri de campion mondial.
Fratele legendarului pilot german a declarat că Lewis Hamilton trebuie să recunoască faptul că în acest moment coechipierul său de la Mercedes, George Russell, este mai bun decât el.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
"Trebuie să se întrebe de ce George Russell este mult mai rapid decât el. Un loc 13 nu este, desigur, dorința lui Hamilton. Trebuie să recunoască pentru sine că Russell este cel mai bun șofer acum. Dacă lucrurile vor continua la fel pentru câteva săptămâni, va fi interesant în echipă. Ar putea avea loc schimbări în clasament", a notat Schumacher în Sky Sports Germania.
Germanul a subliniat și că Lewis Hamilton rămâne unul dintre cei mai rapizi piloți din circuit și a spus că nu ar trebui să se gândească la retragere.
"Sunt departe de a spune că Hamilton a ratat momentul în care ar fi trebuit să se retragă. Lewis continuă să fie unul dintre cei mai buni șoferi din circuit. Asta e clar. Cu toate acestea, noile reglementări le impun șoferilor să se adapteze puțin, iar Hamilton nu este obișnuit cu asta. Russell, pe de altă parte, este un tânăr șofer și, evident, îi este mai ușor să facă asta", a conchis fratele lui Michael Schumacher.
Citește și:

"Lewis a avut un rol important în weekend"

Încă din testele de la începutul anului, Hamilton a declarat că Mercedes nu are cel mai bun monopost, iar Toto Wolff și-a cerut scuze pentru mașina pe care a trebuit să o conducă britanicul, spunând că acesta merită ceva mult mai bun.
Cu toate acestea, Nico Rosberg, campionul mondial din 2016, crede că Lewis Hamilton ar trebui să își reproșeze anumite lucruri, în loc să dea vina pe cei de la Mercedes, în condițiile în care George Russell, coechipierul lui Hamilton, a încheiat pe locul 4 la Imola.
"Toto a jucat un joc psihologic, ceea ce este foarte inteligent din partea lui. Mercedes își asumă întreaga responsabilitate, încercând să îl susțină pe Lewis din punct de vedere mental, să îi spună că nu face nimic greșit. Este foarte inteligent, deoarece nu este chiar adevărat.
Să nu uităm că Russell a terminat pe locul 4 cu aceeași mașină, așa că Lewis a avut un rol important în rezultatul slab din weekend. Russell a reușit să termine pe locul 4 în urma unui weekend grozav, așa că mașina poate mai mult", a declarat Nico Rosberg pentru Sky Sports.
Următoarea etapă din actualul sezon de Formula 1 este programată în Statele Unite ale Americii, unde pe 8 mai are loc Marele Premiu de la Miami.
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36
GP Miami
Lewis Hamilton a dezvăluit când a mai avut un start de sezon la fel de dificil ca acum
06/05/2022 LA 09:42