Cel mai palpitant sezon de Formula 1 din ultimii ani a intrat în linie dreaptă. Au mai rămas de disputat 8 curse din această stagiune, iar lupta dintre Lewis Hamilton și Max Verstappen este una electrizantă, olandezul fiind lider în acest moment cu doar 5 puncte avans.
Dincolo de luptele de pe circuit, cei doi poartă și un război psihologic de la distanță, iar evenimentele din ultima cursă au ascuțit și mai mult săbiile între cele 2 tabere. Experiența este de partea lui Hamilton, dar Verstappen a demonstrat în repetate rânduri că are personalitatea necesară de a se bate cu britanicul pe orice tărâm.
Vorbind despre lupta acerbă pentru titlu din acest sezon, Hamilton a spus că presiunea mai mare este pe umerii rivalului său, deoarece se află pentru prima dată într-o astfel de postură.
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
"Îmi amintesc cum a fost când am avut prima luptă pentru titlu, presiunea a fost uriașă. A fost dificil, a fost intens. Treceam printr-o mulțime de emoții diferite și nu mă descurcam întotdeauna cel mai bine.Există multă presiune când te afli la o echipă mare. Există multă așteptare de sine, deoarece dorința de a câștiga este imensă.", a spus Hamilton, citat de Daily Mail.
Citește și:

Verstappen, răspuns ironic pentru Hamilton

Remarca lui Hamilton nu l-a lăsat indiferent pe Max Verstappen, care i-a oferit un răspuns imediat marelul său rival. Olandezul a fost sarcastic, lăsând să se înțeleagă că nu simte niciun fel de presiune pea cest final de sezon, când este aproape de o performanță istorică.
"Sunt atât de nervos încât abia pot să dorm. Este atât de oribil să lupți pentru un titlu. Chiar urăsc asta. Aceste comentarii arată că el chiar nu mă cunoaște.", a fost replica lui Verstappen.
Hamilton și Verstappen s-au acroșat în ultimul Grand Prix, la Monza, oficialii Marelul Circ găsindu-l vinovat pe olandez. Ca atare, pilotul Red Bull va fi penalizat cu 3 poziții pe grila de start la Marele Premiu al Rusiei, care va avea loc pe circuitul de la Sochi în acest week-end.
Programul finalului de sezon din Formula 1
  • Marele Premiu al Rusiei - 26 septembrie
  • Marele Premiu al Turciei - 10 octombrie
  • Marele Premiu al Statelor Unite - 24 octombrie
  • Marele Premiu al Braziliei - 14 noiembrie
  • 21 noiembrie - locația nu a fost încă stabilită după ce Marele Premiun al Australiei a fost anulat
  • Marele Premiu al Arabiei Saudite - 5 decembrie
  • Marele Premiu de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) - 12 decembrie
Formula 1
Verstappen și Perez sunt "la cuțite"! "Checo" a explodat, după gestul olandezului de la Interlagos
15/11/2022 LA 08:56
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20