Articol scris de Andrei Nicolae
Grand Prix-urile din Bahrain și Arabia Saudită au avut în prim-plan lupta pentru primul loc dintre Max Verstappen și Charles Leclerc. Cei doi au împărțit onorurile după primele două curse, monegascul fiind învingător pe circuitul de la Sakhir, iar pilotul Red Bull obținând primul loc în Jeddah.
"Christian Horner a observat rivalitatea ce se conturează între cei doi piloți de 24 de ani și a lăudat prestațiile amândurora, într-un interviu acordat pentru Sky Sports:"Cred că vedeți doi piloți tineri fantastici care au concurat unul împotriva altuia de când aveau 10 sau 11 ani, mergând cap la cap în două mașini competitive de Formula 1.
Marele Premiu al Spaniei
Christian Horner, convins că lupta dintre Verstappen și Leclerc se va da până în ultima etapă
16/05/2022 LA 16:24
Prestațiile în aceste prime două curse au fost fenomenale. Puteți să vedeți că este un respect între cei doi, iar aceste monoposturi par să fie mai ușor de urmărit și de concurat unul împotriva celuilalt. Mostra din primele două curse a fost foarte captivantă.", a spus Horner.
Citește și:

Horner: "Să concurezi cu Ferrari este întotdeauna puțin diferit"

Șeful echipei ce a obținut titlul mondial la piloți anul trecut a comparat cursele cu Ferrari cu cele în care echipa Mercedes era principalul inamic al celor de la Red Bull. Horner a fost întrebat dacă echipa italiană a devenit noul rival al austriecilor, iar răspunsul său a fost următorul: "Să concurezi cu Ferrari este întotdeauna puțin diferit. Sunt o echipă de lungă durată în Formula 1 și probabil nu există câteva dintre animozitățile care s-au creat între noi și alte rivale. Sunt o echipă incredibilă, au piloți foarte buni. Mercedes vor reveni curând, nu am niciun dubiu legat de asta. Trebuie să ne concentrăm pe noi și să evoluăm în continuare și să dezvoltăm mașina."
Red Bull se află pe locul al treilea în clasamentul constructorilor, cu 37 de puncte, în spatele Ferrari și Mercedes. Echipa austriacă ar fi avut mai multe puncte dacă Verstappen și Perez nu abandonau în prima cursă a sezonului, din cauza unor probleme mecanice.
Sezonul Formula 1 continuă cu Grand Prix-ul din Australia, ce va avea loc în weekend-ul 8-10 aprilie.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
GP Miami
Verstappen, învingător la Miami, într-o cursă în care Ferrari a avut primele două locuri la start
08/05/2022 LA 21:25