Verstappen a plecat bine din pole-position, dar olandezul a acuzat probleme legate de degradarea pneurilor sale și a fost nevoit să intre la boxe. Piloții Ferrari au avut un ritm mai bun, iar Max nu a putut ține pasul cu ei pe parcursul cursei, mulțumindu-se în final cu a doua treaptă a podiumului.
Christian Horner a vorbit la rândul său despre situația lui Max de pe circuit și despre monoposturile celor de la Ferrari, care au părut mai pregătite pentru cursa din Austria: "Puncte foarte importante astăzi și Ferrari, felicitări lor pentru azi. Au avut mașina mai rapidă pentru majoritatea cursei și Max venea din urmă acolo.
Dar degradarea pneurilor noastre a fost ridicată de la jumătatea primei părți [a cursei] și a fost greu să combatem asta. Este un ghinion pentru ei astăzi cu Carlos, dar ritmul nostru la sfârșitul cursei, totuși am obținut cel mai rapid tur, dar nu am avut posibilitățile de ieri [cursa de Sprint] și asta este ceva ce trebuie să înțelegem."
Formula 1
Mark Webber, despre rivalitatea sa cu Vettel de la Red Bull. Ce a spus despre luptele la titlu
ACUM O ZI
Întrebat dacă monopostul Red Bull a suferit probleme de acest gen și în cursa de sprint de sâmbătă, Horner a răspuns categoric:"Nici pe aproape față de ce am văzut astăzi. Ferrari a părut mai ușoară pe pneuri, au avut avantajul ritmului și asta îți oferă mai multe opțiuni strategice", a fost răspunsul britanicului care conduce echipa Red Bull.
Citește și:

Ferrari a redus diferența față de Red Bull

Echipa italiană a câștigat ultimele două curse din acest sezon, Leclerc fiind învingător în Austria și Sainz în Marea Britanie. Ferrari s-a apropiat astfel față de Red Bull în clasamentul constructorilor la 56 de puncte, iar pilotul monegasc al echipei din Maranello a strâns diferența față de Max Verstappen, care este lider în clasamentul piloților, la 38 de puncte.
Sezonul de Formula 1 își va desfășura următorul episod în Franța, pe circuitul Paul Ricard, în weekend-ul 22-24 iulie.
Formula 1
Sainz știe cum Ferrari încă poate câștiga lupta cu Red Bull. Declarația pilotului spaniol
IERI LA 13:46
Formula 1
Oscar Piastri neagă semnarea unui contract cu Alpine pentru 2023! Ce a anunțat pilotul australian
02/08/2022 LA 17:39