Imediat după vestea germanului au și apărut primele zvonuri conform cărora Carlos Sainz Jr, pilotul de la McLaren, ar urma să fie înlocuitorul său la constructorul italian.
Mai multe surse confirmă interesul uriaș al celor de la Ferrari pentru pilotul spaniol, în timp ce Marca susține că McLaren va încerca să-i facă o contraofertă pentru a-l păstra la echipă.
Sainz s-a simțit excelent în primul său sezon la McLaren, unde a dezvoltat o relație foarte bună alături de mecanicii constructorului britanic. Cu toate acestea, există șanse foarte mici ca un pilot de Formula 1 să refuze o ofertă de la Ferrari. În presa internațională au apărut informații potrivit cărora "Scuderia" i-ar pregăti lui Sainz un salariu de 6-7 milioane de euro pentru 2 sezoane.
Formula 1
Mattia Binotto, conducătorul Ferrari, și-a dat demisia! Anunțul făcut
ACUM 19 ORE

Cum îl pot păstra cei de la McLaren pe Sainz

Pentru ca McLaren să aibă o șansă să-l păstreze pe spaniol ar trebui, mai întâi, să egaleze oferta italienilor. În același timp, britanicii ar trebui să-i promită lui Sainz un monopost puternic, prin care spaniolul să se poată lupta pentru primele poziții în viitorul apropiat, lucru pe care Ferrari îl poate asigura chiar și în prezent.
De-a lungului sezonului precedent, Sainz a muncit din greu alături de echipa tehnică, reușind să obțină cele mai bune rezultate ale constructorului din ultimii 5 ani. La Interlagos, în Brazilia, pilotul spaniol a obținut primul podium al celor de la McLaren din ultimele 5 sezoane, iar britanicii sperau să bifeze rezultate și mai bune în acest an.

Efect de domino în Formula 1

În cazul în care Sainz Jr va ajunge în cele din urmă la Ferrari, locul său la McLaren ar putea fi luat de Daniel Ricciardo. Australianul a mai fost aproape de constructorul britanic și în 2018 când a plecat de la Red Bull, însă a ales-o atunci pe Renault.
Au existat și speculații că Fernando Alonso, cel care a părăsit Formula 1 în 2018, ar putea să revină la Renault, echipa cu care a câștigat titlurile mondiale din 2005 și 2006.
Văd un scenariu cu Sainz la Ferrari, Ricciardo la McLaren și asta eliberează locul la Renault care probabil ar fi al lui Alonso | Martin Brundle, fost pilot F1, actual analist Sky Sports

Viitorul lui Vettel, incert

În schimb, viitorul lui Sebastian Vettel este unul incert, existând și posibilitatea unei retrageri. "Ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni ne-a făcut pe toți să reflectăm la adevăratele priorități din viață", spunea Vettel în comunicatul emis de Ferrari marți dimineață.
Atât Sainz Jr, cât și Ricciardo urmează să-și încheiele contractele la finalul acestui sezon. Până în acest moment nu au existat comentarii din partea Ferrari, McLaren sau Renault.
https://i.eurosport.com/2020/05/13/2818312.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Formula 1
Ross Brawn și-a dat demisia din funcția de director sportiv al Formulei 1
ACUM 21 ORE
Formula 1
Revoluție majoră în conducerea Ferrari! Italienii anunță că Mattia Binotto își va prezenta demisa
25/11/2022 LA 11:23