Hamilton a trecut duminică de la extaz la agonie. A avut un start perfect, depășindu-l pe Verstappen, pentru ca apoi să fie mai rapid decât marele său rival în majoritatea tururilor. Cu doar câteva tururi înainte de final, când doar o catastrofă mai putea să îl priveze de al 8-lea titlu mondial, Nicholas Latifi a ieșit în decor. Safety carul a intrat pe circuit, Verstappen a profitat de acest lucru pentru a-și schimba pneurile, iar directorul cursei, Michael Masi, a luat decizia ca mașinile interpuse între Hamilton și Verstappen să îi permită olandezul să depășească înainte să fie steag verde. Ca atare, "MaxMax" a venit în roata lui Hamilton și, deși a avut doar un tur la dispoziție să îl depășească, misiunea a fost o formalitate.
Lewis Hamilton a fost cu siguranță dezamăgit, având în vedere cât de aproape a fost de victorie. Una de o importanță aparte, în contextul în care ar fi devenit primul sportiv din istoria F1 cu 8 titluri în palmares (avea deja recordul, la egalitate cu Michael Schumacher).
CITEȘTE ȘI:
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
MERCEDES I-A PIERDUT TITLUL LUI HAMILTON, NU DIRECTORUL CURSEI. MAREA GAFĂ A GERMANILOR

Hamilton își ia adio și de la premiul BBC pentru "personalitatea anului"

În ciuda frustrării, Hamilton a arătat caracter, comportându-se ireproșabil și având forța să își felicite rivalul. În plus, discursul său a fost unul echilibrat, fără să dea vina pe FIA, așa cum au făcut Mercedes și fanii britanicului.
În atare condiții, unii vorbeau că BBC îl va desemna "personalitatea anului" în Marea Britanie, ca un gest de compensație. Doar că prestigiosul trofeu nu va ajunge în posesia pilotului de 36 de ani, care nici măcar nu a prins lista scurtă.
Tom Daley, Tyson Fury, Adam Peaty, Emma Raducanu, Raheem Sterling și Sarah Storey sunt pe lista de posibili învingători, spre dezamăgirea fanilor, care nu înțeleg ce caută între "finaliști" Raheem Sterling, care a avut un an modest, chiar dacă City a ajuns în finala UCL și a câștigat titlul în Premier League.
Competiția va fi acerbă, în contextul în care, pe hârtie, Adam Peaty pare mare favorit. Înotătorul de 26 de ani a stabilit anul acesta 3 recorduri mondiale, unul în finala de 4x100 metri de la Jocurile Olimpice. La Tokyo, specialistul de bras a câștigat 2 medalii de aur și una de argint. La 100 metri bras, proba sa favorită, el a devenit primul britanic din istorie care își apără titlul olimpic.
Al doilea favorit să câștige prestigiosul titlu oferit de BBC ar fi, în opinia specialiștilor, Emma Răducanu, cea care a rescris istoria tenisului. Adolescenta venită din calificări, nu a pierdut vreun set la US Open, impunându-se şi în finală, scor 6-4, 6-3, în faţa Leyhlei Fernandez (Canada).
Revenind la Hamilton, trebuie amintit faptul că Mercedes a făcut două contestații oficiale, ambele respinse de FIA, după discuții care au durat 4 ore. Probabil teamul german își va căuta dreaptatea la TAS.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42