În vârstă de 24 ani, Max Verstappen primește astfel pentru a doua oară în cariera sa această distincție, după ce a fost ales și în 2016 cel mai bun sportiv din țara sa.
El i-a devansat pe campionii olimpici Harrie Lavreysen (ciclism pe pistă) și Niek Kimmann (ciclism BMX).
La feminin, atleta Sifan Hassan a fost aleasă Sportiva Anului, după ce a cucerit două medalii de aur (5.000 m și 10.000 m), precum și o medalie de bronz (1.500 m) la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea s-a impus în fața ciclistei Annemiek van Vleuten și a patinatoarei de short-track Suzanne Schulting.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Hassan (28 ani) se află la rândul ei la cel de-al doilea titlu de Sportivă a Anului în Țările de Jos, pe care l-a mai primit în 2019. Sursa: AGERPRES.
Citește și:

VERSTAPPEN A GLUMIT PE SEAMA TITLULUI DE "SIR" AL LUI HAMILTON

Max Verstappen este cel mai mediatizat pilot de Formula 1 de două săptămâni încoace. Nici nu avea cum să fie altfel după ce olandezul a devenit campion mondial, câștigând una dintre cele mai palpitante lupte din istorie, contra lui Hamilton.
Pilotul Red Bull este asaltat de cele mai mari publicații internaționale pentru interviuri și a reușit pe cât s-a putut să stea de vorbă cu toată lumea, făcând numeroase afirmații care au atras atenția fanilor. Deși se părea că nu mai sunt prea multe de spus pe final de an, Verstappen a reușit din nou să iasă în evidență prin dezvăluirile pe care le-a făcut la canalul austriac ServusTV, unde a participat la emisunea Sport and Talk, împreună cu Helmut Marko, consilierul echipei sale de F1.
Verstappen a abordat mai multe subiecte, dar cele legate de Lewis Hamilton au fost principalul punct de atracție. Olandezul a glumit pe seama titlului de "Sir" pe care îl poartă britanicul, spunând că lui îi este suficient titlul de campion mondial.
"Nu pot deveni Sir în Olanda, dar nici nu pot să-mi doresc asta. Sunt pilot de curse. Titlul de campion mondial este suficient pentru mine", a spus Verstappen, citat de Marca.
Redevenind serios, pilotul Red Bull a spus că relația sa cu Hamilton este una bazată pe respect și a declarat că așteaptă noi dueluri cu rivalul său în sezonul viitor, despre care nu crede că se va retrage așa cum s-a vehiculat în unele cercuri.
"Până la urmă a fost bine. Bineînțeles că am avut momentele noastre de tensiune și poate că eram supărați unul pe celălalt. Dar am avut și dueluri fantastice pe pistă. Deci respectul este încă acolo. În mod normal Hamilton ar trebui să se întoarcă. Cuvintele lui după cursa de la Abu Dhabi au fost foarte emoționante. Contez pe el pentru 2022", a adăugat Verstappen.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42