Articol scris de Tibi Munteanu
Deși a plecat pe grila de start de pe poziția a 7-a, Max Verstappen (Red Bull Racing) a câștigat cursa de la Monza și este tot mai aproape de a cuceri al doilea titlu mondial consecutiv, după cel din 2021. Principalul favorit, Charles Leclerc (Ferrari), a plecat de pe poziția secundă însă s-a declarat dezamăgit de finalul cursei pe care a terminat-o pe 2, când cu 5 tururi rămase a fost nevoie de Safety Car, după oprirea lui Daniel Ricciardo (McLaren).
Marele Premiu al Italiei
După Hamilton, Verstappen va fi penalizat și el la Monza! De pe ce loc ar putea pleca olandezul
09/09/2022 LA 13:59

Leclerc e dezamăgit de intervenția Safety Car-ului la Monza

La finalul cursei, pilotul monegasc s-a arătat dezamăgit de desfășurarea finalului cursei, când în turul 48, pilotul McLaren, Ricciardo a oprit și ulterior s-a retras, moment în care a intervenit Safety Car-ul.
"Am terminat pe locul doi, așa că nu sunt foarte mulțumit, dar vom lucra la asta. Cred că ritmul nostru a fost destul de solid astăzi, dar nu a fost suficient. A fost frustrant, nu ar trebui să terminăm astfel o așa cursă. Eram pe locul al doilea în acel moment, este păcat. Speram să pot câștiga astăzi în fața tifosilor, dar nu am putut", a declarat Leclerc.
De asemenea, șeful Ferrari a avut un discurs asemănător cu pilotul său, declarându-se dezamăgit că Scuderia nu a putut să îl învingă pe Verstappen. Mattia Binotto a menționat că strategia echipei sale fusese să facă o singură oprire, între turul 20 și 25, în funcție de starea anvelopelor.
"Sunt dezamăgit pentru că ne-ar fi plăcut să câștigăm, dar Max a fost foarte rapid încă o dată. Am făcut totul pentru a încerca să câștigăm. Am terminat pe locul al doilea și al patrulea, tot e un rezultat bun când te gândești la ultimele curse.
Strategia aleasă a fost o alegere asumată, pentru că ar fi fost greu să-l învingem pe aceeași strategie, așa că ne-am spus, de ce să nu încercăm să facem ceva diferit și să profităm de Virtual Safety Car și să trecem prin două opriri", a declarat Binotto.
Citește și:

Performanța lui Carlos Sainz, motiv de bucurie pentru Ferrari

Totuși, echipa Ferrari a avut și un moment de satisfacție prin performanța lui Carlos Sainz. Acesta a plecat de pe locul 18 la start, însă a încheiat cursa aproape de podium, pe locul al 4-lea.
"Carlos a avut un rezultat foarte bun plecând din spate, ar fi putut chiar să termine pe podium. Dar a fost o cursă bună, Max este întotdeauna mai rapid duminică și va trebui să muncim pentru a progresa”, a mai spus Mattia Binotto.
Formula 1
Leclerc crede în continuare în șansele sale la titlul mondial. Ce spune despre MP al Belgiei
26/08/2022 LA 08:29
Marele Premiu al Austriei
Hamilton, Leclerc și Verstappen le cer șefilor din Formula 1 să ia măsuri împotriva abuzurilor
11/07/2022 LA 20:46