Cu şase titluri de campion mondial, Hamilton va obţine la capătul sezonului 2020 a 7-a coroană, egaând recordul all-time al lui Michael Schumacher. El îi va doborî germanului şi alt record, cel de victorii în Marele Circ (91 de curse câştigate).
Într-o discuţie purtată în cadrul podcastului "In The Fast Lane", "Sir" Jackie Stewart, triplu campion mondial, nu îl vede pe Hamilton între cei mai buni din istorie. Superioritatea conferită de maşină face ca britanicul să nu aibă vreo concurenţă reală, astfel că eticheta de "cel mai bun" nu se justifică.
"Lewis este un pilot fantastic, nu comite vreo eroare, nu vreau să îi minimizez cu nimic meritele. Dar să spui că că e cel mai bun din istorie e dificil, nu se justifică. El a luat o decizie excelentă când a părăsit McLaren şi a ales să semneze pentru Mercedez-Benz. Îmi scot pălăria în faţa sa din acest punct de vedere, a fost o hotărâre excelentă. Dar maşina şi motorul de care beneficiază mă fac să consider ce se întâmplă drept o nedreptate faţă de celelalte echipe şi piloţi. Mercedes are o superioritate evidentă", a spus Jackie Stewart.
Formula 1
Jos Verstappen, atac dur la Hamilton: "Nu a vorbit vreodată cu mine. E în lumea lui"
ACUM 13 ORE
https://i.eurosport.com/2019/04/12/2563742.jpg

Juan Maneul Fangio, cel mai mare din istorie

Întrebat pe cine vede într-un clasament al celor mai buni trei piloţi din istorie, Jackie Stewart l-a indicat în capul listei pe "El Maestro" Juan Manuel Fangio. Impresionant la sud-american a fost faptul că s-a impus în Marele Circ la fiecare din cele 4 echipe pentru care a concurat: Alfa Romeo, Maserati, Mercedes, Ferrari. Semn clar că nu maşina făcea diferenţa în acele vremuri, ci pilotul.
Argentinianul a evoluat doar 8 ani în Formula 1, perioadă în care a câştigat 5 titluri mondiale
Acesta are şi în prezent cel mai ridicat procent de victorii raportate la curse la care a participat (24 de succese în 52 de curse, 46,15%).
"Juan Manuel Fangio este, din punctul meu de vedere, cel mai mare pilot din istorie. Pe doi îl văd pe Jim Clark, doar cu puţin mai bun decât a fost Senna", a mais pus Jackier Stewart.
Formula 1
Lewis Hamilton, pole-position în Marele Premiu al Arabiei Saudite. Verstappen a ieșit în decor
IERI LA 19:48
Formula 1
Max Verstappen, retrogradat 5 poziții pe grila de start a Marelui Premiu al Qatarului
21/11/2021 LA 13:09