Englezii s-au panicat după ce Jos Verstappen, tatăl pilotului de la Red Bull, a făcut o declarație care poate fi interpretată. Totul în contextul în care mulți au spus deja că se tem că ultima cursă de Formula 1 din acest an se va termina cu o coliziune.
"Max își dorește mai mult ca orice să câștige și va face totul pentru a obține victoria. Fiți siguri că nu va ceda, e extrem de montat. Va fi o cursă incitantă", a dezvăluit Jos Verstappen pentru Daily Mail.
În caz de egalitate de puncte și la finalul ultimei curse (dacă ambii vor abandona, altfel e imposibil ca cei doi să nu puncteze), Verstappen va fi campion mondial, pentru că are mai multe victorii în acest an, principalul criteriu în astfel de situații. Trebuie spus că circuitul de la Abu Dhabi i se potrivea mai bine lui Verstappen, în trecut, având niște curbe foarte largi, unde Red Bull e superioară, dar acum acesta a suferit schimbări foarte mari. În acest moment, specialiștii tind să creadă că Hamilton e ușor favorizat de traseul circuitului.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Declarația de mai sus i-a pus pe jar pe jurnaliștii englezi care s-au gândit imediat că Max Verstappen ia în calcul inclusiv un acroșaj cu Hamilton, pentru a câștiga titlul. Întrebat despre această variantă, Jos Verstappen a replicat imediat: din punctul lui de vedere, titlul mondial se va tranșa corect, pe pistă.
"Nu cred că va exista o coliziune între ei, care să stabilească titlul mondial", a mai spus tatăl lui Max Verstappen.
Cu 107 curse de Formula 1, în perioada 1994-2003, Jos Verstappen și-a început cariera la Benetton, fiind martorul primului din cele 7 titluri câștigate în Marele Circ de legendarul Michael Schumacher. În acea vreme, legăturile dintre piloți erau mult mai puternice, susține Jos, care l-a "înțepat" pe Lewis Hamilton pentru atitudinea avută față de ceilalți.
CITEȘTE ȘI:
MAX VERSTAPPEN, EXPLICAȚIE IRONICĂ PRIVIND REACȚIA SEACĂ AVUTĂ PE PODIUMUL DIN ARABIA SAUDITĂ

Un duel ca Verstappen vs Hamilton, o singură dată în istorie

În istoria Campionatului Mondial de Formula 1, o singură dată s-a întâmplat ca doi piloți să intre în ultima rundă la egalitate de puncte, așa cum este azi situația dintre Max Verstappen și Lewis Hamilton. În 1974, Emerson Fittipaldi și Clay Regazzoni au sosit la egalitate la cursa finală.
Scena ultimei bătălii de atunci a fost circuitul Watkins Glen, din SUA. A fost un weekend dificil pentru Clay, care din cauza problemelor ivite la mașină a terminat doar pe 11. Brazilianul a început pe locul 8, dar a terminat pe 4, suficient pentru a-și trece în palmares al doilea titlu din istorie.
În total, de-a lungul timpului, 30 de titluri mondiale s-au stabilit la ultima cursă, dar de multe ori unul dintre piloți avea de îndeplinit o simplă formalitate pentru a câștiga.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42