Kimi Raikkonen, Charles Leclerc și Max Verstappen sunt numele cele mai sonore din circuit care au refuzat să îngenuncheze la Marele Premiu al Austriei, fiecare motivându-și decizia în felul său. Fost campion mondial cu Ferrari în 2007, finlandezul Kimi Raikkonen consideră că s-a vorbit prea mult despre decizia lor de a nu îngenunchea și consideră că este o nebunie să fie pusă la îndoială solidaritatea lor cu cei care au de suferit din cauza discriminării.

Toți piloții sunt împotriva rasismului

Într-un interviu acordat pentru SkySportNews, Kimi a vorbit despre lupta împotriva rasismului și a menționat că este fericit să fie implicat în eradicarea acestei probleme. "Fiecare e liber să facă ceea ce simte. Toți piloții sunt împotriva rasismului. Sunt mai mult decât fericit să ajut la aceste lucruri, dar cred că fiecare are dreptul să facă ceea ce îi este confortabil, așa cum Formula 1 și toate echipele fac tot ceea ce pot în acest sens. Cred că este o nebunie să fie puse la îndoială lucrurile, dar din păcate așa se întâmplă", a spus Raikkonen în interviul acordat.
Formula 1
Mattia Binotto, conducătorul Ferrari, și-a dat demisia! Anunțul făcut
IERI LA 09:55

Ricciardo sare în apărarea celor care au refuzat să îngenuncheze

Pilotul celor de la Renault, Daniel Ricciardo, a fost întrebat despre decizia unora dintre colegii săi de circuit de a refuza să îngenuncheze în semn de solidaritate cu mișcarea Black Lives Matter. Acesta a fost foarte relaxat și nu consideră că ar fi o mare problemă faptul că nu toți piloții s-au raliat acestui gest.
"Cred că au fost câteva mici probleme legate de unii piloți și naționalitatea lor în ceea ce privește îngenuncherea. Evident, motivul pentru care noi facem acest gest este de a susține mișcarea Black Lives Matter. Nu este nimic politic sau altceva, dar nimeni nu va fi judecat dacă nu stă într-o anumită poziție sau nu pune un genunchi pe pământ", a spus australianul, citat de Yahoo Sport.
Celebrul gest de a pune un genunchi pe pământ a fost preluat și de majoritatea piloților de Formula 1 odată cu începerea acestui sezon. Până acum mai mulți sportivi importanți au apelat la acest gest simbolic pentru a-și arăta solidaritatea cu persoanele care au de suferit în urma discriminării rasiale.
Rasismul este o problemă cu care se confruntă întreaga societate, deci implicit și sportul, iar sportivii precum și forurile conducătoare încearcă să găsească cele mai potrivite soluții care să ducă la stoparea acestui fenomen.
Formula 1
Ross Brawn și-a dat demisia din funcția de director sportiv al Formulei 1
IERI LA 07:40
Formula 1
Revoluție majoră în conducerea Ferrari! Italienii anunță că Mattia Binotto își va prezenta demisa
25/11/2022 LA 11:23