Pilotul Alfa Romeo, Kimi Raikkonen, se va retrage din Formula 1 la încheierea sezonului 2021. Campion mondial în 2007, pe când era la Ferrari, finlandezul a fost unul dintre cei mai longevivi și mai iubiți piloți din "Marele Circ".
De altfel, Raikkonen deține recordul pentru cele mai multe starturi în Formul 1 (341 până în acest moment). Pe lângă titlul mondial cucerit în 2007, Raikkonen are și 2 locuri doi și 3 locuri 3 în clasamentul piloților, în 2003 și 2005.
De asemenea, Kimi face parte din categoria selectă a piloților care au peste 100 de podiumuri în Formula 1 (103, dintre care 21 de victorii), alături de Lewis Hamilton, Michael Schumacher, Sebastian Vettel și Alain Prost.
Formula 1
Englezii anunță că Red Bull va scăpa de sancțiuni dure și Verstappen își va păstra titlul din 2021
ACUM O ZI

Kimi Raikkonen se retrage din Formula 1

Pilotul finlandez a făcut anunțul retragerii printr-un mesaj postat pe contul personal de Instagram, menționând că a luat decizia încă din iarna trecută.
"Asta este! Acesta va fi ultimul meu sezon în Formula 1. Aceasta este o decizie pe care am luat-o în iarna trecută. Nu a fost o decizie ușoară, dar după acest sezon este timpul pentru lucruri noi. Chiar dacă sezonul este încă în desfășurare, vreau să mulțumesc familiei mele, tuturor echipelor pentru care am concurat, tuturor celor implicați în cariera mea de pilot și, în special, vouă, fanilor care m-ați susținut în tot acest timp.
Capitolul Formula 1 se încheie pentru mine, dar sunt mult mai multe lucruri în viață pe care vreau să le experimentez și de care să mă bucur.", a scris Raikkonen.
Kimi Raikkonen a debutat în Formula 1 în 2001, la Sauber. După numai un sezon a făcut pasul la McLaren, unde a petrecut 5 ani, perioadă în care a obținut și prima sa victorie (2003). În 2007 a semnat cu Ferrari, câștigând titlul mondial, iar în 2010 a renunțat la Formula 1 pentru a concura în Campionatul Mondial de Raliuri.
În 2012 s-a întors în "Marele Circ", la Lotus și după 2 ani a revenit la Ferrari, pentru care a concurat în alte 5 sezoane, fără a avea însă rezultatele din prima sa experiență sub egida Scuderiei. Din 2019, Raikkonen este pilotul celor de la Alfa Romeo, care va fi așadar ultima sa echipă din Formula 1.
Marele Premiu al statului Singapore
Fernando Alonso a "explodat" după abandonul din Singapore! Ibericul, săgeți către șefii echipei
03/10/2022 LA 08:15
Formula 1
Verstappen, răspuns vehement pentru rivalii care cer penalizări pentru Red Bull: "Să-și țină gura"
03/10/2022 LA 06:27