Lewis Hamilton a făcut o cursă aproape perfectă la Abu Dhabi, dar spre final totul s-a năruit pentru septuplul campion mondial. Pilotul Mercedes avea un avans considerabil față de Verstappen când mai erau de parcurs doar 6 tururi, dar Nicholas Latifi a scăpat monopostul său de sub control și s-a izbit de parapet, creând haos pe pistă.
Comisarii au decis apariția safety-car-ului, lucru care i-a fost fatal lui Hamilton. Max Verstappen a profitat din plin și a intrat la boxe pentru a-și schimba pneurile, astfel că atunci când safety-car-ul a ieșit de pe pistă, olandezul l-a depășit lejer pe Hamilton și a câștigat primul său titlu mondial din carieră.
Formula 1
Valtteri Bottas, săgeți către Hamilton și Mercedes: "Acum pot să-l înțeleg pe Rosberg"
ACUM 10 ORE
Astfel, fără să vrea, Latifi a devenit protagonist în duelul care a decis titlul în acest sezon. La final, canadianul a declarat că nu a dorit să se întâmple acest lucru, dar a menționat că pur și simplu a greșit.
"Nu a fost intenția mea să influențez cursa, sunt lucruri care se întâmplă. Aveam cauciucuri murdare și am greșit, voiam să termin să termin într-un mod pozitiv",a comentat Latifi la finalul cursei.
Citește și:
GEORGE RUSSELL, VIITORUL COLEG AL LUI HAMILTON LA MERCEDES, REACȚIE DURĂ DUPĂ CURSA DE LA ABU DHABI

Hamilton și Latifi au fost aproape de un accident catastrofal în acest sezon

Fără acea ieșire în decor a lui Latifi, probabil că Hamilton ar fi sărbătorit acum al 8-lea titlu mondial. Chiar și Max Verstappen a recunoscut că norocul a fost de partea sa în cursa din Emirate.
Interesant este că Latifi și Hamilton au fost implicați într-un episod delicat pe parcursul acestui sezon. La Marele Premiu al Belgiei din vară, Hamilton a evitat în ultimul moment o coliziune cu canadianul. Se întâmpla în prima sesiune de antrenamente, când pilotul Mercedes a fost pus în dificultate de Latifi în timp ce încerca să facă un tur rapid.
Canadianul nu i-a cedat nicio palmă de pistă lui Hamilton și numai iscusința britanicului a făcut să fie evitată o catastrofă. Ironia sorții a făcut ca la ultima cursă a sezonului, tot Latifi să-l împiedice, indirect, pe Hamilton să obțină un succes răsunător.
Evident, acel moment de la Spa-Francorchamps a fost unul trecut cu vederea pentru că nu s-a întâmplat nimic grav, iar Hamilton a putut să-și continue week-end-ul normal (a terminat pe 3 acea cursă, după Verstappen și Russell), dar astăzi, stilul de pilotaj al lui Latifi a pus capăt visului britanicului de a deveni primul om cu 8 titluri mondiale din istoria Formulei 1.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43